Raši: Celoplošné testovanie je medicínsky nezmysel
18 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Lekár, exminister zdravotníctva a poslanec Hlasu-SD Richard Raši vo videu na sociálnej sieti varuje, že celoplošné testovanie je nielen neúčinné, ale aj nebezpečné.

"Medicínsky nezmysel. Inak sa sa toto celonárodné plošné testovanie, ktoré bude trvať deväť dní a ďalší týždeň budú jeho výsledky priepustkou do prírody či do práce, nazvať nedá," vyhlásil opozičný politik.

Raši uvádza, že je to také isté, ako keby sme povedali, že keď sa dám dnes otestovať, tak ma bude vírus dva týždne obchádzať. Ľudí takéto testovanie pred šírením nákazy neochráni, naopak iba zvyšuje riziko nákazy. Nikto nezaručí, že človek sa nemôže nakaziť priamo na testovaní alebo kedykoľvek po ňom.

"Celkový počet pozitívnych sa neznížil ani po prvom celonárodnom testovaní. Len tí, ktorí boli pozitívne testovaní v prvom kole, nešli na testovanie v druhom kole. Takže výsledkom bolo menej pozitívnych, ale len na papieri," pripomína exminister. Znižovanie počtu pozitívne testovaných na Covid-19 nie je podľa neho výsledkom Matovičovej práce, ale lockdownu, ktorý stále pokračuje.

 

Doktor Lipták: Mŕtvych je ako po iné roky. Infarkty, porážky a rakovinu vykazujú ako úmrtia na Covid-19.
Lekár Peter Lipták tvrdí, že čísla úmrtí sú v roku 2021 rovnaké ako v predošlých rokoch. Chorých nahradili pozitívne testovanými a tých, čo zomierajú na infarkty, porážky a rakovinu, vykazujú ak obete Covid-19,“ napísal na Facebooku. ... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Petra Demková


 

Raši varuje, že Slovensko nie je pripravené na celoplošné testovanie. Máme málo mobilných odberných miest a opäť budú všetku prácu odvádzať samosprávy, ktoré budú musieť zabezpečiť testovacie miesta a zdravotníkov. Upozorňuje, že zdravotníci sú už vyčerpaní a počas celoplošného testovania sa "enormne zvyšuje riziko nakazenia sa a zdravotníci nám potom môžu v nemocniciach chýbať".

 

Doktor Marec: antigénové testy a navyše v mrazoch? - nezmyselný truc urazeného škôlkara!  
Známy lekár z Čadce, opäť raz zhrnul situáciu na Slovensku.. „Niektoré osobnosti Slovenska sa zapísali a zapíšu do análov, niektoré do kanálov a niektoré do análu,“ napísal hodnotil na svojom Facebooku doktor Jozef Marec. Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Petra Demková


 

"V čase, keď sa šíri vysoko nákazlivá britská forma vírusu, budú ľudia čakať v radoch, lebo objednávkové systémy na konkrétny čas viac nefungujú, ako fungujú. Takto sa môžu zbytočne nakaziť a to už nehovorím o tom, že budú hodiny čakať na výter a výsledky v mrazoch," konštatuje Raši.

Hovorí, že testovanie nie je všeliek. Funguje len vtedy, keď sa robí cielene v ohniskách nákazy a najmä na základe odporúčania odborníkov, čo Matovičova vláda ignoruje. "A hoci premiér vyhlasuje, že sme premiantom v antigénovom testovaní, takúto formu povinného testovania doteraz nezvolila žiadna krajina na svete," uzatvára exminister.

 

Zlyhanie antigénového testovania v Harmaneckých papierňach - 46 percent nesprávnych výsledkov
V Harmanci našli antigénové testy 46 percent pozitívnych a PCR nula. Chybné výsledky spôsobili šok a štvordňový poplach vo fabrike i v rodinách. Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík