Vzniká koalícia SaS a Hlas-SD, tvrdí poslanec zo Sme rodina
17 | 01 | 2021 I Petra Demková

Že by sa už teraz rozdávali karty pre ďalšie volebné obdobie? Každopádne, to si myslí poslanec zo Sme rodina, Martin Borguľa. A má aj podrobnosti. Tvrdí, že matematici z iniciatívy Dáta bez pátosu, ktorí vytrvalo kritizujú premiéra Matoviča, to robia preto, že mieria do politiky. S kým? So Sulíkom!


Martin Borguľa napísal na svojom Facebooku úplne jasne, že vzniká koalícia SaS plus Hlas. Pýta sa, či nie je matematik Ivan Bošňák a iniciatíva ktorú založil – Dáta bez pátosu, iba marketingovým nástrojom strany SaS proti súčasnej vláde. A hneď si aj odpovedá, že je.

Koaličný poslanec Borguľa: Núdzový stav je návratom do doby kešu
Poslancov koalície, ktorí začínajú vyslovovať výhrady voči opakovanému predlžovaniu núdzového stavu je stále viac. Pridal sa k nim aj poslanec Sme rodina Martin Borguľa. V statuse na sociálne sieti upozorňuje, že núdzový stav je návratom do doby... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Petra Demková


Borguľa je presvedčený, že Dáta bez pátosu sú marketingovým nástrojom Sulíka. „Dáta bez pátosu ostro, tvrdo, účelovo a veľmi pravidelne (pod ruskom nestrannosti) kritizujú Matovičovu vládu, dokonca žiadajú až Matovičov odchod. Tento marketingový nástroj strany SAS veľmi dobre funguje, lebo veľa ľudí si naozaj mysli, že Dáta bez pátosu sú nestranné. V poslednom čase dokonca začali príspevky Ivana Bošňáka zdieľať čelní predstavitelia strany HLAS,“ upozorňuje poslanec.

Správnosti dedukcie poslanca za Sme rodina by mohla napovedať aj správa, ktorú vydali Aktuality. Pred niekoľkými dňami informovali, že Od decembra začal Ivan Bošnák pracovať ako asistent poslanca za SaS, Mariána Viskupiča.

Martin Borguľa vo svojom poste na sociálnej sieti, pre vysvetlenie pripomenul, čo sa dialo hneď po voľbách 2020. Napísal, že „Sulík ihneď utekal za Matovičom a pokúšal sa ho prehovoriť na koalíciu iba troch strán, bez SME RODINA. Išlo iba o získanie väčšieho vplyvu... strane SaS by aj pripadlo viac rezortov...“ upozorňuje bývalý komunálny politik a vysvetľuje čo sa dialo ďalej: „V záujme stability sa Matovič rozhodol pre štvorkoalíciu... Sulík aj napriek tomuto ústupku neodišiel od rokovacieho stola spokojný a už tu sa podľa mňa začal jeho plán, ako získať viac,“ myslí si poslanec.

"Plošné testovanie? Viac ľudí sa nakazí, ako zistíme pozitívnych," hovorí analytik
Jeden zo zakladateľov platformy Dáta bez pátosu, analytik Ivan Bošňák poskytol rozhovor pre portál cas.sk. Čo z neho vyplýva? To podstatné je, že hnať ľudí v tejto zime do šóry čakať na testovanie mimo ohnísk nákazy je kardinálna blbosť. Viac ľudí... Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Michal Filek


Dôkazom úmyslov strany SaS je podľa mladého politika aj to, ako sa SaS správa, odkedy sú vo vláde: „strana SaS sa začala správať ako opozičná strana. Tlačovky, statusy, vyhlásenia - to všetko malo tón, akoby išlo o opozičnú stranu.“ Borguľa tvrdí, že po chodbách NRSR sa začalo čoraz častejšie rozprávať o stále väčšej blízkosti Sulíka a Pellegriniho.

Záverom poslanec za Sme rodina prináša aj trochu parlamentnej matematiky, spočítal, že podľa posledných prieskumov, by HLAS by mal 23 % a SaS 17 %, „teda skoro by vedeli zložiť vládu a vládnuť tieto dve strany samé. A upozorňuje, že táto koalícia by určite spolupracovala aj so Smerom-DS.

Naď: Táto vláda vydrží. Nedopustíme návrat mafie, ani nástup fašistov
Po včerajšom rokovaní vlády uverejnil minister obrany Jaroslav Naď na svojom facebooku status, ktorým upokojoval priaznivcov súčasnej vlády. Diskusia vraj bola a je vecná a vláda určite vydrží. Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Michal Filek