Sulík je s rozhodnutím vlády o celoplošnom skríningu spokojný, teší sa, že návrhy SaS prešli
17 | 01 | 2021 I Petra Demková

Po týždeň trvajúcich rokovaniach vlády sa rozhodnutie a finálna podoba skríningu obyvateľstva zrodila konečne, v nedeľu podvečer. Napriek niekoľko dní avizovanému nesúhlasu s celoplošným testovaním, je zrazu Richard Sulík s riešením, ktoré vláda priniesla, spokojný.


„SOM RÁD, ŽE NÁVRHY SaS V RÁMCI MOŽNOSTÍ PREŠLI,“ napísal na svoj Facebook v nedeľu večer minister hospodárstva. „Okrem iného je fajn, že mobilných odberových miest bude viac a budú fungovať dlhšie,“ chváli. Zamestnávatelia budú testovať dobrovoľne, dostanú riadny manuál, môžu testovať aj cez pracovnú zdravotnú službu, zdravotné stredisko a prostredníctvom všeobecného lekára. Zároveň MF vyčlení zdroje na testovanie firiem a dostanú na to príslušné testy,“ uviedol.

„Viem, že nie všetci budú spokojní. K dokonalosti sme ďaleko. Ale pracujeme s tým, čo máme a robíme, ako najlepšie vieme. Vopred ďakujem tým, ktorí to chápu a držím celej krajine palce,“ uzavrel svoj príspevok líder strany SaS.

Sulík: Pri riešení pandemickej situácie sa blížime k rozumnému kompromisu
Na finálnom znení riešenia pandemickej situácie i spôsobe testovania by sa mala vláda dohodnúť v sobotu (16. 1.) popoludní. Informoval o tom minister hospodárstva SR a podpredseda vlády Richard Sulík (SaS), ktorý naznačil, že sa na piatkovom... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | tasr