Komora učiteľov žiada o prednostné očkovanie pedagógov nad 50 rokov
17 | 01 | 2021 I Michal Filek

Slovenská komora učiteľov prostredníctvom statusu na facebooku oznámila, že podporuje zámer ministra Branislava Gröhlinga, aby boli prednostne zaočkovaní kolegovia nad 50 rokov veku, už v druhej vlne očkovania.





"Slovenská komora učiteľov podporuje ministra školstva Branislava Gröhlinga v jeho úsilí presadiť prednostné očkovanie týchto zamestnancov vo vekovej skupine nad 50 rokov veku už v druhej vlne očkovania. Podporujeme tiež prioritné očkovanie všetkých zamestnancov v materských školách, v školských kluboch detí, na prvom stupni špeciálnych škôl a v špeciálnych výchovných zariadeniach," napísali SKU.






Slovenská komora učiteľov, podľa statusu na facebooku, vníma celospoločenskú potrebu vytvoriť čo najskôr podmienky na prezenčný spôsob výchovy a vzdelávania.




"Pri tejto forme práce však dochádza k dlhodobému kontaktu zamestnancov škôl a školských zariadení s veľkým počtom detí a žiakov, čo predstavuje vysoké riziko nákazy. Opakované testovanie v školách v akejkoľvek podobe považujeme za náročný, nákladný a nedostačujúci spôsob prevencie. Rešpektujeme potrebu prednostného očkovania zdravotníkov a dôchodcov, ktorí sú najohrozenejšou skupinou obyvateľstva. Zároveň je však potrebné myslieť aj na obavy zamestnancov škôl a školských zariadení."




"Plošné testovanie? Viac ľudí sa nakazí, ako zistíme pozitívnych," hovorí analytik
Jeden zo zakladateľov platformy Dáta bez pátosu, analytik Ivan Bošňák poskytol rozhovor pre portál cas.sk. Čo z neho vyplýva? To podstatné je, že hnať ľudí v tejto zime do šóry čakať na testovanie mimo ohnísk nákazy je kardinálna blbosť. Viac ľudí... Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Michal Filek