Až 55% Slovákov neverí oficiálnej verzii vlády o tom, čo sa stalo Lučanskému!
17 | 01 | 2021 I Petra Demková

V nedeľu bol na RTVS prezentovaný v relácii O 5 minút 12 prieskum agentúry Median, z ktorého vyplynulo, že viac ako polovica opýtaných neverí oficiálnym tvrdeniam vlády o tom, čo sa stalo generálovi Lučanskému. O tom, že vláda hovorí určite pravdu, je presvedčených len 10% občanov.


V pravidelnej relácii na verejnoprávnej televízii o aktuálnych politických témach, v časti, kde bola hostkou prezidentka Zuzana Čaputová, ukázala RTVS výsledky prieskumu verejnej mienky. Ten bol zameraný na kauzu úmrtia Milana Lučanského. V prieskume boli položené dve otázky, jedna o tom, či respondent verí informáciám prezentovaným vládou SR o tom, čo sa stalo gen. Lučanskému a druhá otázka smerovala k dôvere k ministerke Márii Kolíkovej.

Rodina Lučanských žiada verejnosť o pomoc. Prosia o informácie z pobytu generála v nemocnici
Cez profil Milana Lučanského na Facebooku prosí rodina zosnulého generála Lučanského verejnosť o pomoc. Žiadajú o fotografie, či akékoľvek informácie, ktoré by niekto mohol mať. Garantujú zachovanie anonymity. Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Petra Demková


Z prieskumu vyplynulo, že až 55% Slovákov si myslí, že vláda nehovorí o tom, čo sa stalo vo väzení v decembri, pravdu. Len 10% občanov úplne verí tvrdeniam vlády. Vyplynulo aj, že až 42% občanov si myslí, že ministerka Kolíková by za to, čo sa stalo, mala odstúpiť.

Prieskum agentúry Median, vysielané na RTVS
Reprofoto/RTVS, Prieskum agentúry Median, vysielané na RTVS 17.1.2021


Prieskum bol vykonaný medzi 7. a 13. januárom, v súčinnosti s tisíckou respondentov. Výsledky prieskumu je možné pozrieť si aj na videu z relácie, na kanáli Youtube.

Prezidentka: V komunikácii a riadení pandémie nenastal posun k lepšiemu
Prezidentka SR Zuzana Čaputová si myslí, že v komunikácii a manažovaní pandémie zo strany vlády neprišlo k pozitívnemu posunu. Priznala to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | tasr