"Vláda ženie ľudí do krachov účelovo," tvrdí Danko
17 | 01 | 2021 I Diana Zaťková






"Žiaľ, mnohí to nepochopili a vo voľbách ani neocenili. Nevadí, život je neustály boj," zamýšľa sa predseda SNS Andrej Danko na svojej facebookovej stránke a dodáva, že "hospodárska kríza je rajom pre bohatých". Koho medzi tých "bohatých" však má bežný občan Slovenska zaradiť však už Danko neuviedol.  





To, že štát svojim občanom nepomáha vie Danko vysvetliť ľahko: "Vyhovuje to veľkým podnikateľským subjektom a bankám. Hospodárska kríza je rajom pre bohatých. Podľa mňa ženú ľudí do bankrotov účelovo."





Môžeme si to určite vysvetliť napríklad na cestovnom ruchu: "Slovensko zažilo v roku 2019 obrovský rozvoj cestovného ruchu. Pomohli sme mu so SNS opatreniami, aké nemali v histórii Slovenska obdoby. Čísla a nárast ubytovacích a reštauračných služieb bol nevídaný aj na európske pomery," vymenúva Danko svoje úspechy.







Pellegrini pripustil, že počas testovania budú zbierať podpisy za referendum o páde vlády
Ak vláda spraví celoplošné testovanie na nový koronavírus naraz na celom Slovensku počas jedného víkendu, expremiér Peter Pellegrini (Hlas-SD) a jeho strana zrejme budú počas toho zbierať podpisy na referendum za predčasné voľby. Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | tasr






Táto vláda však podľa Danka ľuďom vôbec nepomáha: "Mnohí si už uvedomujú, že táto vláda im vôbec nepomôže a sú sklamaní. Je to však oveľa horšie, podľa mňa ich ženú do bankrotov účelovo. Štát ich len necháva odkladať splátky, ktoré už dnes všetci vedia, že nebudú vedieť vládať splácať. Nič sa im neodpúšťa, ani odvody, ani dane."








Podľa predsedu SNS však existuje vysvetlenie nepochopiteľného konania vlády: "Som presvedčený, že existujú silné podnikateľské subjekty, ktoré kumulujú zdroje a začnú skupovať hotely, penzióny, ale aj reštaurácie. Žiaľ ekonomické pravidlá jasne hovoria, že po kríze sú bohatší bohatšími. Majú kapitál na prekonanie krízy a následne expandovať. Preskupovania vlastníctva aj v tomto odvetví, teda cestovnom ruchu bude výsledkom tejto ekonomickej krízy, ktorá potichu prichádza."

 

Intelektuáli vyzývajú Matoviča na zodpovedné uplatňovanie moci a kultivovanú komunikáciu
Skupina slovenských intelektuálov poslala otvorený list predsedovi vlády Igorovi Matovičovi, v ktorom ho okrem iného prosia, "aby svoje kompetencie a politickú moc používal striedmo a uvážlivo". Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Ivan Brožík