Fico sa zastal Kuby. "Máme tam investície, musí nám záležať na dobrých vzťahoch," tvrdí
16 | 01 | 2021 I Michal Filek

Robert Fico si na svojom facebookovom profile zobral na mušku rozhodnutie USA zaradiť Kubu na zoznam krajín podporujúcich terorizmus. Vraj Amerike ide len o to, aby mohla Kube robiť ďalej zle.


"USA zaradili Kubu na zoznam krajín podporujúcich terorizmus. Hoci tento zoznam nikto neuznáva, lebo je čisto jednostrannou záležitosťou USA, bezhlavá náklonnosť slovenskej diplomacie k americkej administratíve určite viedla nášho ministra zahraničných veci k otvoreniu šampanského," hovorí Fico.

Expremiér nerozumie, prečo sa slovenské ministerstvo zahraničných vecí neozvalo. Veď nám musí záležať na dobrých obchodných vzťahoch s Kubou. Máme tam a pokúšame sa o ďalšie a ďalšie významné investície.

"Minister Korčok veľmi dobre vie, koľko energie sme počas mojich troch vlád dali do podpory takýchto vzťahov a čo sa nám všetko podarilo. A naviac, obvinenie Kuby z podpory terorizmu je nezmysel ako voda v prútenom koši."



 

Fico, podľa vlastných slov vlastne rozumie, prečo MZV mlčí. Ale takáto zaslepená, neobjektívna zahranično-politická orientácia nám, podľa neho, vôbec nesvedčí. Nemáme síce armádu, ktorou by sme hýbali svet, ale máme svoju hrdosť, vlastný rozum a nemali by sme čisto utilitárne súhlasiť s úplne všetkým čo rozhodnú spojené štáty.

"Kuba nikomu neubližuje. Ona len niekomu prekáža, lebo existuje. Lebo má svoj vlastný pohľad na svet, lebo prežila, napriek desiatkam blokád, ťažké časy. Najskôr si poupratujeme doma, až potom dávajme rozumy iným."

Aj kuba je, ako hovorí Robert Fico, krajina, do ktorej by sa malo chodiť s klobúkom v ruke, a nie na hlave. Zaradenie Kuby do amerického zoznamu krajín podporujúcich terorizmus je priehľadné ako číre sklo z Nemšovej.

"Aj keď neexistujú žiadne dôkazy tak, ako neboli žiadne dôkazy o zbraniach hromadného ničenia v Iraku, prítomnosť Kuba na zozname krajín podporujúcich terorizmus, dáva USA možnosť, aby znovu a ďalej robili Kube zle. O nič iné nejde.

 

Fico sa sťažuje predsedovi súdu na spoluprácu sudkyne a novinárky Tódovej, aj v prípade Lučanského väzby
Robert Fico v otvorenom lister predsedovi Špecializovaného trestného súdu Jánovi Hrubalovi poukázal na blízky vzťah sudkyne Pamely Záleskej, ktorá vzala do väzby aj Milana Lučanského a novinárky denníka N Moniky Tódovej. Tá mala ovplyvňovať verejnú... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | tasr