Udavačka musí teraz žobrať! Udala matku, tetu aj strýka, že demonštrovali za Trumpa. Matku vyhodili z práce
15 | 01 | 2021 I Gabriel Matta

Slniečkári v Spojených štátoch majú novú udavačskú hviezdu z radov sympatizantov Joe Bidena, BLM a liberálov.


18-ročná študentka Helena Dukeová z Massachusetts na jednom z videí z Kapitolu identifikovala svoju mamu, tetu i strýka a udala ich, píše Teen Vogue. Študentka je nadšenou prívrženkyňou BLM a s rodinou mala kvôli tomu dlhodobé spory. Svoje udavačstvo neľutuje, naopak, označila ho za správny krok

„Ahoj mami, pamätáš si, ako si mi hovorila, aby som nechodila podporovať protesty Black Lives Matter? Že môžu byť nebezpečné? To na videu nie si ty?“ – napísala udavačka Helena Dukeová na Twitteri svojej matke. Následne ju spoločne so strýkom a tetou nahlásila polícii.

Rodinné rozpory v rodine Dukeových trvali už dlhšie, konfrontácia v rodine vzrástla po smrti Georgea Floyda. Server Buzzfeed News uviedol, že má k dispozícii sms správy, ktoré si matka s dcérou vymenili. Teta a matka žiadali od Heleny Dukeovej, aby stiahla svoje udanie a povedala, že sa mýlila. To Helena Dukeová, ktorá v udavačstve objavila nový zmysel svojho progresívneho a tolerantného ponímania života, rozhodne odmietla.

Harabin zverejnil manuál na odvolanie sa proti pokutám za nenosenie rúšok
Štefan Harabin ponúka odborný a jasný právny manuál na odvolanie sa proti rozhodnutiam regionálnych úradov verejného zdravotníctva pri ukladaní pokút za nenosenie rúšok, resp. za odmietnutie podrobiť sa testovaniu. Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Petra Demková


Rodinné vzťahy medzi Dukeovcami sa tak dlho do normálu nedostanú. Navyše matku Heleny Dukeovej po identifikácii a udaní zo strany dcéry vyhodili z práce. Pracovala v zdravotníctve. Matka bez práce však zároveň znamená zníženie príjmu pre domácnosť, takže dcéra, Helena Dukeová, ktorá sa chce stať právničkou, ostala bez finančného zabezpečenia. Preto žiada cudzích ľudí, aby ju podporili jej štúdium.

Svoju žiadosť, aby jej posielali peniaze na štúdium prezentuje, na službe Go FundMe: „Ako asi viete z novín, nahlásila som matku za to, čo urobila. V tejto chvíli vôbec neviem ako zaplatím za vysokú školu, pretože mám málo finančných prostriedkov. Snívam o tom, že raz budem právničkou, potrebujem však pomoc. Chcem chodiť na vysokú školu a potom sa dať k Mierovým zborom a chcem urobiť svet lepším miestom. Teraz však nutne potrebujem pomoc,“ informovala na sociálnej sieti.

Postupne sa našlo dosť jedincov, ktorí sa rozhodli udavačku Helenu Dukeovú finančne podporiť, za niekoľko dní už vyzbierala vyše 54 000 USD. Veľká časť americkej spoločnosti však kroky Heleny Dukeovej odsúdila, nechápu, ako mohla udať vlastnú mamu, strýka a tetu.

Útoky voči rodine ako základnej bunke štátu na Západe, snahy narušiť normálne rodinné vzťahy medzi členmi rodiny prinášajú svoje smutné ovocie.

Buriči chceli v Kongrese zajať a zavraždiť zákonodarcov
Americká prokuratúra je teraz presvedčená, že stúpenci prezidenta Donalda Trumpa plánovali minulý týždeň počas obliehania budovy Kongresu "zajať a zavraždiť volených predstaviteľov". Píše sa to v novom dokumente podanom na súde, informovala v... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | tasr