Tódová píše na Instagrame, že Lučanský mal Covid
15 | 01 | 2021 I

Novinárka Denníka N Monika Tódována publikovala na sociálnej sieti Instagram, že generál Milan Lučanský bol pozitívny na koronavírus. Nie je však zrejmé, z akého zdroja Tódová získava takto citlivé informácie o zdravotnom stave dotknutých osôb


Tódová prostredníctvom Instagramu odpovedá na otázky verejnosti ku prípadu Lučanský a na tejto platforme ozrejmila, že Lučanský mal podľa jej informácii covid-19.

V posledných dňoch predseda Smeru-SD Robert Fico hovorí v súvislosti s touto mainstreamovou novinárkou, že sa dobre pozná so sudkyňou Špecializovaného trestného súdu Pamelou Záleskou,

Na otázku, ako je možné, že Lučanskému boli vo väzbe popierané niektoré práva ako napríklad telefonáty, novinárka z Denníka N povedala, že to podľa nej „nie je pravda“. „Lučanský mal navyše covid. Rovnako aj jeho rodina. Mal nárok na všetko, čo umožňuje kolúzna väzba. Ani on sám sa na žiadne porušovanie základných práv v súvislosti s pobytom vo väzbe nesťažoval. Podal sťažnosť voči rozhodnutiu súdu o ktorej Najvyšší súd nestihol rozhodnúť.“

Monika Tódová je tiež bezvýhradne presvedčená o samovražde Milana Lučanského a to aj napriek ešte stále neukončenému vyšetrovaniu: „Bola to samovražda. Potvrdil to aj generálny prokurátor, ktorému dôveruje aj opozícia. Nie je žiadny rozumný dôvod o tom pochybovať,“ uviedla na Instagrame.

Fico sa sťažuje predsedovi súdu na spoluprácu sudkyne a novinárky Tódovej, aj v prípade Lučanského väzby
Robert Fico v otvorenom lister predsedovi Špecializovaného trestného súdu Jánovi Hrubalovi poukázal na blízky vzťah sudkyne Pamely Záleskej, ktorá vzala do väzby aj Milana Lučanského a novinárky denníka N Moniky Tódovej. Tá mala ovplyvňovať verejnú... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | tasr


Dodajme, že o Lučanského spornej väzbe rozhodla práve sudkyňa ŠTS Záleská, ktorá podľa medializovaných informácií absolvovala spoločne s novinárkou Tódovou PCR test na covid. Navyše, na tlačovej konferencií Smeru-SD, Tódová nereagovala na otázku, či bola so Záleskou aj na spoločnej dovolenke.
Odkaz rodiny Lučanského Denníku N

Rodina zosnulého generála Milana Lučanského nedávno zverejnila na sociálnej sieti odkaz médiám. Zvlášť poukázali na Denník N, ktorý sa podľa nich priživuje na smrti Lučanského.

„Po zriadení komisie a začatí trestného stíhania sme sa rozhodli neuverejňovať ďalšie informácie do ukončenia jej činnosti, aby sme nikoho žiadnym spôsobom neovplyvňovali,“ uvádza v úvode svojho stanoviska rodina zosnulého generála Lučanského.

„Je zrejmé, že zásadu nezávislého priebehu vyšetrovania si nectí redakcia denníka N, ktorá už niekoľko dní sa novými a novými článkami priživuje na smrti Milana. Nemôžeme si pomôcť, ale publikovanie rozhovorov s rôznymi osobami na tú istú tému pôsobí na nás ako verejné spytovanie si svedomia a príprava na obhajobu,“ upozorňujú pozostalí.

Radačovský: Kto chce útočiť na rodinu generála Lučanského, nech útočí na mňa
13 | 01 | 2021 | Diana Zaťková