Prečo boli koaliční europoslanci očkovaní prednostne? pýta sa Beňová. Keby som bola ja, hovoria o klientelizme
15 | 01 | 2021 I Petra Demková

Monika Beňová sa pýta, podľa akého kľúča si niekto vybral na očkovanie už teraz práve Polláka a Nicholsonovú, keď europoslanci majú byť očkovaní všetci spolu, až v druhej vlne. „Lebo keby za minulej vlády zaočkovali len mňa, tak by novinári písali každý deň o korupcii a klientelizme,“ napísala na sociálnej sieti.


Slovensko žilo niekoľko dní kauzou prednostného očkovania Dominiky Cibulkovej. Monika Beňová si všíma niečo podobné, čo si však takú mediálnu pozornosť nevyslúžilo.

„Čaká sa na zasadnutie vlády. Je nezvestná už tretí deň. Aká paródia práve v tomto období,“ začína svoj status europoslankyňa. „Dostali sme informáciu z MZV SR že podľa všetkého nás zaočkujú až v 3. či 4. vlne. Ok, chápem. Síce neexistuje jasný vakcinačný plán ale poslanci EP ( niektorí) nie sú kritická infraštruktúra (potom sa teším na otázky v 2024, že prečo nás nechodia voliť občania),“ dovoľuje si iróniu.

Cibulková si to "zlizla" jediná. Olympionici asi patria k ohrozeným skupinám, už majú tiež očkovanie
Medzi ľuďmi, ktorých prednostne zaočkovali proti ochoreniu Covid-19, je aj viacero športovcov a členov ich realizačných tímov. Podľa informácií denníka SME ide väčšinou o aktívnych pretekárov, ktorí sa pripravujú na olympijské hry a ďalšie vrcholné... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


„V Bruseli, len tak pre info, nás chcú očkovať už v druhej vlne, ale ešte raz, OK, beriem že v SR nie. Predsa len sa však chcem opýtať, na základe akej výnimky si zo 14 poslancov EP vybrali tých koaličných L. Nicholsonovu a P. Polláka? ...A pýtam sa to celkom vážne. Lebo keby za minulej vlády zaočkovali len mňa, tak by novinári písali každý deň o korupcii a klientelizme. Nič proti Lucii a Petrovi, prajem im to. Len ma ešte zaujíma, či pôjdu podobne ako D. Cibulková do tej prvej línie. Alebo či ich sa to teda netýka. Lebo nie sú o nič “kritickejšia” infraštruktúra ako my ostatní,“ pýta sa čerstvá mamička.

Beňová si všíma aj mlčanie médií. „A že kedy o tom napíšu v N-ku, lebo tam som stále nič kritické na tento konkrétny prípad nečítala,“ píše. A upozorňuje aj na to, že v niektorých krajinách systém poradovníkov funguje. „V Dánsku zaočkovali najviac ľudí na počet obyvateľov v EÚ. V Dánsku má totiž od začiatku vakcinácie každý občan presný termín, kedy ho budú očkovať. Informoval o tom kolega počas utorkového zasadnutia našej frakcie. Dánsko má približne rovnaký počet obyvateľov ako Slovensko. Tak nevymýšľajte koleso ale to proste odpozerajte od šikovnejších!!!“ odkazuje našej vláde europoslankyňa.

Beňová na prechádzke so zaočkovanou Cibulkovou: Ani jedna nemala ochranné rúško!
Verejnosť rozhorčila správa o bývalej tenistke Dominike Cibulkovej (31), ktorá sa nedávno nechala spolu s jej manželom Michalom zaočkovať novou vakcínou proti koronavírusu. Teraz bola navyše podľa Nového Času zachytená spolu s europoslankyňou... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Timotej Dudka