Blíži sa koniec vlády? Miroslav Kollár (Za ľudí) naznačil, že ak skončí SaS, nebude sama...
15 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Podľa primátora Hlohovca a poslanca parlamentu Miroslava Kollára "Robert Fico len so závisťou pozerá, čo všetko si my dovolíme".


Primátor Hlohovca kritizuje spôsob, akým vláda prijíma protipandemické zákony, premiérov prístup k starostom a hovorí, že ak by SaS odišla z vlády, koalícia by nestratila len 13 poslancov. Inak povedané, Matovič by už nemal parlamentnú väčšinu. Pre web dennikn.sk povedal poslanec viac.

Miroslav Kollár konštatuje, že nikdy nezažil horšie časy v politike ako teraz: "Dnes to nie je o tom, či prijmeme lepšie alebo horšie rozhodnutia, ktoré budú stáť daňových poplatníkov viac či menej peňazí. Dnes sa v dôsledku nášho manažmentu pandémie rozhoduje o tom, koľko zomrie ľudí."

Pripomína, že cíti spoluzodpovednosť za rozhodnutia vlády, no má limitovanú možnosť ich ovplyvniť.

Poslanca a primátora doslova "štve", že "všetci príčetní ľudia – odborníci, epidemiológovia, dátoví analytici, lekári – hovoria, ktoré riešenia v boji proti pandémii sú efektívne. Premiér Matovič napriek tomu trvá na tom, že ideme robiť opatrenie neefektívne a rizikové, čiže celoplošné testovanie."

Desivý obraz premiérovho "JA" sa odráža v nasledujúcom Kollárovom výroku: "Už v pondelok som mu na stretnutí na úrade vlády vytkol, že začal rozprávať o pokutách pre starostov (premiérovi - pozn. red. HD). Povedal som mu, že ak bude starostom zadávať príkazy, môže sa mu stať, že sa mu sto nahnevaných starostov postaví. On povedal – tak dáme stovke starostov pokuty."

Koaličný poslanec Kollár odkazuje Matovičovi: Neurážajte starostov a primátorov
14 | 01 | 2021 | editor01hd


"Vláda sa má k samosprávam správať ako k partnerom a mala by všetkým ľuďom v území ruky-nohy bozkávať, že prvé celoplošné testovanie nekrachlo." vyjadruje verejne nielen svoj názor Miroslav Kollár.

"Urobili sme kus užitočnej práce, vyšetrujú sa všetky výčiny Bödörovcov, Zoroslava Kollára, Gašpara, Krajmera a podobných ľudí. Pandémiu zvládame priemerne, z dobrého skóre sme sa dostali medzi najhorších. Naozaj teraz nie je priestor na komunikáciu, akú predvádza premiér. Želal by som si, aby táto vláda dovládla. Aby dovládla v tomto zložení a s týmto počtom poslancov. Ale rozumiem tomu, že každý z nás má nejaké osobné limity." Pmína Miroslav Kollár.

A vzápätí je konkrétnejší: "Jedným z mojich osobných limitov bude, ak v dôsledku nekompetentného manažmentu pandémie budú ďalej zbytočne umierať ľudia. Je fakt, že ľudia zomierajú na celom svete. Ale možno by ich na Slovensku mohlo zomierať o niečo menej, ak by sme sa sústredili na podstatné a dôležité veci, ktoré odporúčajú všetci tí, ktorí tomu rozumejú. Bol by som rád, aby politické rozhodnutia v súvislosti s pandémiou kopírovali odporúčania odborníkov."

V koalícii to vrie. Kollár hrozí odchodom
Poslanec NR SR a primátor Hlohovca Miroslav Kollár (Za ľudí) hovorí, že ak v parlamente prejde novela zákona o verejnom obstarávaní z dielne vicepremiéra Štefana Holého (Sme rodina), odíde z koalície. Píše o tom v statuse na sociálnej... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | editor01hd


"Z premiérových reakcií vyplýva, že si starostov a primátorov neváži, a po druhé, že si myslí, že je ich nadriadený. No nie je. Treba si pozrieť Ústavu, štvrtá hlava je venovaná samospráve, výkonnej moci šiesta. Naša moc je takisto odvodená od občanov, lebo prechádzame voľbami. Buď budeme fungovať ako partneri, alebo sa rozpadne efektívne fungovanie krajiny v území."

Poslanec Miroslav Kollár (Z ľudí) pre web dennikn.sk otvorene hovorí: "Popri papalášizme časti koaličných partnerov je najväčší problém spôsob, ako vládnutie politicky manažuje premiér Igor Matovič... Vo všeobecnosti, on je tým, kto vyvoláva konflikty a riešenia zdržiava. Poviem to na mojom príklade. V Hlohovci sme začali v pondelok hľadať riešenia pre náš okres, lebo čísla máme naozaj zlé. Stretli sme sa s veľkými zamestnávateľmi, s okresným úradom, starostami, v podstate sme boli dohodnutí. No Igor Matovič nás tri dni zdržiaval, lebo sme čakali, či vláda zasadne a rozhodne o celoplošnom testovaní, a či to testovanie bude mať rovnaké parametre, aké chystáme my. Tri dni som čakal, či Igor Matovič naplní svoj sen o celoplošnom testovaní, alebo nie. To je v tomto čase choré."

Kollár veľavravne poukazuje aj na fakt, že "dnes má koalícia v parlamente 95 hlasov, SaS z toho 13. Nemyslím si, že 95 mínus 13 by sa rovnalo 82."

„Za to, ako to robíme, pôjdeme do pekla!“ kritizuje koalíciu Miroslav Kollár
Včerajšie rokovanie v Národnej rade vyvolalo istú nevôľu aj medzi koaličnými poslancami, ktorí sa nestotožnili s tým, že voliť budú v prítomnosti pozitívnych kolegov, respektíve tých, ktorí sú v karanténe. Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.