„Za to, ako to robíme, pôjdeme do pekla!“ kritizuje koalíciu Miroslav Kollár
29 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Včerajšie rokovanie v Národnej rade vyvolalo istú nevôľu aj medzi koaličnými poslancami, ktorí sa nestotožnili s tým, že voliť budú v prítomnosti pozitívnych kolegov, respektíve tých, ktorí sú v karanténe.


Nestotožnil sa s tým ani poslanec strany Za ľudí a primátor Hlohovca Miroslav Kollár, ktorý to napísal aj v statuse na sociálnej sieti. „Ráno som sa nechal v práci otestovať, som negatívny, idem popoludní do parlamentu, a potom asi do dobrovoľnej karantény, napriek znásilnenej vyhláške hlavného hygienika,“ píše hneď v úvode svojho statusu.
Vláda a vedenie parlamentu nás do tejto situácie nikdy nemali dostať

Miroslav Kollár potom vysvetľuje, že to robí len kvôli udržaniu zdravotnej starostlivosti. „Som presvedčený, že viac ako nejaký príkaz v núdzovom stave už aj dnes zdravotníkov napriek dlhodobému vyčerpaniu drží v službe stavovská česť a zodpovednosť voči pacientom. Klobúk dolu pred nimi,“ neskrýva uznanie pre zdravotníkov, ktorí už melú z posledného. Hneď ale v samom úvode Kollár píše: „ROBÍME VEĽKÚ CHYBU, NIČÍME ZVYŠKY DÔVERY V SPOLOČNOSTI,“ čím dáva jasne najavo, čo si o tom celom myslí. V ďalších riadkoch sa vracia aj k parametrom samotnej schôdze. „Vláda a vedenie parlamentu nás nikdy nemali dostať do tejto situácie. Moji kolegovia Tomáš Valášek a Juraj Šeliga sa už v apríli snažili presvedčiť vedenie Národnej rady, že sa musíme pripraviť na online rokovanie a hlasovanie – úpravou rokovacieho poriadku aj technicky. Žiaľ, nestalo sa,“ smutne konštatuje hlohovecký primátor.



Nesprávna komunikácia v čase koronakrízy je cestou do pekla, tvrdí Miroslav Kollár
Konfrontačný typ komunikácie o témach súvisiacich s koronavírusovou krízou vo vnútri vládnej koalície, ale aj smerom k verejnosti je podľa poslanca Za ľudí Miroslava Kollára cestou do pekla pre celú spoločnosť i samotnú vládnu koalíciu.... Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | TASR


„Rovnako tak časový stres schvaľovania niektorých legislatívnych riešení je zbytočný, o problémoch s predlžovaním núdzového stavu predsa vieme niekoľko mesiacov. Zachraňovať životy treba, ale za to, že to robíme spôsobom, ktorý dláždi kamarátom mafiánov a dezolátom cestu naspäť, pôjdeme do (my ateisti prinajmenšom politického) pekla. Som rád, že sme cez víkend začali očkovať spolu s ostatnými európskymi krajinami medzi prvými. Ešte radšej budem, keď budeme medzi prvými, čo preočkujú potrebnú časť populácie. Nech to celé má aspoň nejaký zmysel,“ končí svoj status koaličný poslanec.

Koalícia je nejednotná! "Po testovaní na Slovensku nezostane kameň na kameni", tvrdí Kollár
Primátor Hlohovca o testovaní tvrdí, že samospráva nie je slúžkou centrálnej vlády. Je ním Miroslav Kollár, politik koaličného partnera vo vláde (Za ľudí). Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Ivan Brožík