Ak ste prekonali Covid, máte imunitu aspoň na 5 mesiacov, tvrdí britská štúdia
15 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Štúdia verejného zdravotníctva v Anglicku zistila, že väčšina ľudí, ktorí už boli infikovaní Covid-19, je chránená pred opätovným ochorením najmenej päť mesiacov, informuje portál RT.




"Prirodzene získaná imunita v dôsledku minulých infekcií poskytuje 83% ochranu pred reinfekciou v porovnaní s ľuďmi, ktorí túto chorobu predtým nemali," informovala Public Health England (PHE) anglická agentúra sponzorovaná ministerstvom zdravotníctva a sociálnej starostlivosti vo štvrtkovej tlačovej správe.

Štúdia naznačuje, že väčšina ľudí je chránená pred reinfekciou najmenej päť mesiacov, čo vyvracia obavy, že by sa imunita mohla rýchlo stratiť.

„Medzi 18. júnom a 24. novembrom vedci odhalili 44 potenciálnych reinfekcií zo 6 614 účastníkov, ktorí mali pozitívny test na protilátky. To predstavuje 83-percentnú mieru ochrany pred reinfekciou,“ uvádza sa vo vyhlásení PHE.

WHO ešte pred rokom o Covide tvrdila: „Neexistujú dôkazy o prenose z človeka na človeka“
Pred dvanástimi mesiacmi Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) informovala svet o prepuknutí nového koronavírusu a nekriticky zopakovala správu z Čínskej komunistickej strany, že „neexistujú jasné dôkazy o prenose vírusu z človeka na človeka“,... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Autori štúdie varujú, že tí, ktorí boli predtým infikovaní, môžu byť stále schopní prenášať vírus. Dodávajú, že je nevyhnutné, aby všetci naďalej dodržiavali pravidlá a zostali doma, aj keď už predtým mali Covid.

Profesorka Susan Hopkinsová, hlavná lekárska poradkyňa pre PHE a štúdia SIREN (SARS-CoV-2 Immunity and REinfection EvaluatioN) ponúkli ďalšiu príčinu pozitivity. "Ak si myslíte, že ste túto chorobu už mali a ste chránení, môžete si byť istí, že je veľmi nepravdepodobné, že sa u vás rozvinú závažné infekcie."

V Nórsku po očkovaní zomrelo 13 ľudí, podľa úradov však u nich "neočakával dlhší život"
15 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Štúdia zahŕňala pravidelné testovanie protilátok a polymerázovej reťazovej reakcie (PCR) na 20 787 zdravotníckych pracovníkoch vrátane klinických pracovníkov v prvej línii a predklinických pracovníkov.

Pri nábore malo 6 614 týchto účastníkov už pozitívny test na protilátky Covid-19. Vedci budú účastníkov monitorovať 12 mesiacov, aby zistili, ako dlho imunita trvá. Štúdia vychádza z dohadov o tom, ako dlho vydrží imunita a o dlhodobej účinnosti vakcín.

Chceš sa oženiť so západniarkou? Je to zrada a máš vyhadzov! vyhráža sa čínsky Huawei
Spoločnosť Huawei oznámila svojim čínskym zamestnancom pracujúcim v Európe, že ak sa zosobášia so západniarmi, mohli by byť vystavení prepusteniu, alebo by boli prinútení opustiť kontinent kvôli zrade, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Diana Zaťková