Matematik Kollár: Pre samoľúbosť zbytočne zomierajú ľudia
14 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Premiér Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčím ignorujú názory lekárov aj vedcov na celoplošné testovanie. Odborníci sú už z toho znechutení a unavení. Matematik Richard Kollár sa preto pýta, dokedy to bude pokračovať.


"Na tlačovkách sa dozvedáme, že odborníci tancujú nad hrobmi, spôsobili vlastne všetky tieto problémy a všeobecne brzdia skvelým myšlienkam tým, ktorí sa celý čas snažia veci riešiť správne. A že je jedno, či zaočkujeme 3 percentá alebo 7 percent," píše na sociálnej sieti Richard Kollár.

"Takže, dokedy to bude pokračovať? To budeme naozaj skúšať nezmysly, až kým sa ukáže, že geniálny vodca mal celý čas pravdu a ostatní by mali ísť kopať hroby vrátane členov odborného konzília ministerstva zdravotníctva? Ješitnosť je sama o sebe veľmi zlá vlastnosť, ale takúto kombináciu by asi nevymyslel nik. Kvôli tejto ješitnosti zbytočne zomierajú ľudia," tvrdí matematik.

V októbri podľa Kollára vedci a odborníci jednotne tvrdili, že plošné testovanie nič nerieši a o pár týždňov budeme na tom rovnako. "Na tlačovkách sme sa dozvedeli, že sme kuvici, veci nerozumieme a že atómová bomba všetko vyrieši,” uvádza Kollár v citáte, ktorý prebral aj web parlamentnelisty.sk.

“Od polovice novembra do konca roka vedci a odborníci apelovali na to, že treba rýchlo konať, lebo nám začnú kolabovať nemocnice a zomierať denne stovky ľudí na COVID alebo na nedostupnosť zdravotníctva. Že opatrenia sú nedostatočné. A že môžeme byť časom opäť na prvom mieste na svete, len na inom konci. Na tlačovkách sme sa dozvedeli, že všetko ide podľa plánu, reprodukčné číslo je 0.7, vyzerá to na svetlé zajtrajšky. A že kuvici ďalej kuvikajú, lebo sú nespokojní, že ich nik nepočúva," rozhorčuje sa Kollár.

Je január 2021, lockdown, nemocnice pred kolapsom, lekári a sestry sa sťažujú na únavu, prepracovanosť. Matematik Richard Kollár to vidí takto: “V januári vedci a odborníci opäť vysvetľujú, že celoplošné testovanie je momentálne neefektívne a neprinesie žiadaný výsledok a na mnohých miestach môže rôznym spôsobom poškodiť. Že treba prioritne zaočkovať malé percento tých zdravotne najohrozenejších (cca. 4 percentá populácie), a tak uľavíme nemocniciam a zachránime veľa životov. Na tlačovkách sa však dozvedáme, že odborníci tancujú nad hrobmi, spôsobili vlastne všetky tieto problémy a všeobecne brzdia skvelým myšlienkam tým, ktorí sa celý čas snažia veci riešiť správne,” uzatvára.