Pandemickú krivku zlomili aj iné krajiny a bez plošného testovania, tvrdí poslanec zo SaS
12 | 01 | 2021 I Michal Filek

Poslanec SaS Radovan Kazda na svojom facebookovom profile upozornil na to, že predseda vlády nehovoril celkom pravdu, keď na tlačovke tvrdil, že Slovensko zlomilo začiatkom decembra väzy vývoju pandemickej krivky vďaka plošnému testovaniu. Rovnako sa totiž krivka vyvíjala aj v iných krajinách, ale bez testovania. 




"Pán predseda vlády dnes na tlačovej konferencii povedal, že vzhľadom k tomu, že sme začiatkom novembra spustili plošné testovanie, tak sme zlomili väzy vývoju pandemickej krivky. Neskôr označil 4 300 ľudských životov za dôsledok toho, že druhé plošné testovanie nebolo," píše Kazda.




Vtedy si vraj spomenul na vtedajší priebeh pandemickej krivky v Česku, ktorá našu predbiehala o pár dní. "Tiež ju vtedy zlomili. Sprevádzané to bolo podobnými opatreniami obmedzenia mobility, aké boli použité na Slovensku. Ale bez plošného testovania," upozornil.


Juraj Draxler žiada oficiálnou cestou informáciu o duševnom zdraví premiéra
Juraj Draxler na svojom konte Facebooku oznámil, že si práve oficiálne vyžiadal podľa „Infozákona“ informáciu, či bol premiér Igor Matovič niekedy diagnostikovaný na niektorú z oficiálne klasifikovaných psychických porúch či porúch... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Petra Demková





Podobný priebeh mala, podľa neho, októbrovo-novembrová pandemická vlna aj v mnohých iných krajinách a bez plošného testovania.





"Isteže to neznamená, že na základe tejto jednej informácie treba plošné testovanie odsúdiť. Obávam sa však, že niektorým ušiam, ktoré si z ponuky dňa zvyknú starostlivo vyberať kvalitnú argumentáciu, môže tento spôsob úsudku spôsobiť nechuť počúvať."




Na obrázku môže byť: text, v ktorom sa píše „Daily New Cases in Czechia Daily New Cases 20k Cases per Day Data as 0:00 GMT+0 15k 10k 5k 08 Feb Feb Mar Mar Mar Apr Apr May May May Jun Jun Jun Jul 3-day moving average Daily Cases 09 03 Aug Aug Aug Sep Sep Oct Oct Nov Dec Nov 27 08 30 10 Dec Dec Jan 7-day moving average“


Graf: Zdroj facebook Radovan Kazda


http://somzdediny.hlavnydennik.sk/spory-okolo-testovania-su-len-zasterkou-s-ich-kseftovanim/