Akcie Twitteru sa zrútili pod vplyvom cenzúry na Trumpov účet
12 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

Akcie Twitteru v pondelok klesli o viac ako jedenásť percent potom, čo po minulotýždňových násilných protestoch natrvalo stiahol účet amerického prezidenta Donalda Trumpa zo svojej platformy, informuje portál RT.


Účet, ktorý Trump používal od svojich prvých dní v Oválnej pracovni, sledovalo 88 miliónov užívateľov a bol prezidentovým preferovaným kanálom na komentovanie aktuálnych udalostí a komunikáciu s jeho voličmi.

„Po dôkladnej kontrole nedávnych tweetov z účtu @realDonaldTrump a súvislostí okolo nich - konkrétne spôsobu, akým sú prijímané a interpretované na a mimo Twitteru - sme účet natrvalo pozastavili z dôvodu rizika ďalšieho podnecovania k násiliu,“ uviedol Twitter v blogovom príspevku minulý týždeň.


Estónska opozícia navrhuje: Pripojenie k Rusku, obnovenie ZSSR a zákaz vzdelávania v estónčine
Estónsky premiér odmietol návrhy opozičných poslancov, že by sa malo uskutočniť referendum o spojení pobaltského štátu s Ruskom. Táto myšlienka bola navrhnutá ako protest proti zákonu zakazujúcemu manželstvá osôb rovnakého pohlavia, informuje... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Zásadné rozhodnutie nasledovalo po minulotýždňovom zhromaždení na podporu Trumpa, ktoré sa skončilo útokmi na Kapitol. Nepokoje mali za následok smrť piatich ľudí vrátane jedného policajta.

Krátko po zákaze Trump poslal tweet zo samostatného účtu @POTUS, ktorý patrí do kancelárie prezidenta a má okolo 33 miliónov sledovateľov. Spoločnosť však jeho tweety odstránila. Z Twitteru boli odstránené aj účty bývalého poradcu pre národnú bezpečnosť Michaela Flynna a Trumpovho právnika Sidneyho Powella.

Medzitým Facebook a niekoľko menších platforiem nasledovali vedenie Twitteru a zakázali Trumpove účty na ich platformách.

Trump patrí do väzenia, odvolanie nestačí, tvrdí bývalý Trumpov komunikačný manažér
Bývalý riaditeľ pre komunikáciu Bieleho domu a Trumpov kritik Anthony Scaramucci v rozhovore pre britské médiá požiadal o uväznenie prezidenta za podnecovanie nepokojov na americkom Kapitole 6. januára, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Diana Zaťková