Matovič hovoril, že na vláde nebol nik proti, Sulík dnes vyhlásil, že v testovaní nevidí zmysel
12 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Richard Sulík vyhlásil, že v celoplošnom testovaní na území celého Slovenska nevidí SaS zmysel. Naopak, podľa predsedu strany je to mrhanie personálnymi, organizačnými a materiálnymi zdrojmi.


Na pondelkovom zasadnutí vlády sa podľa jeho slov nedohodlo nič konkrétne v súvislosti s celoplošným testovaním. Predbežne SaS súhlasí s plošným testovaním v najzamorenejších okresoch. Informuje portál dennikn.sk.

„V prvom rade treba povedať, že sa včera na vláde nedohodlo nič konkrétne v súvislosti s celoplošným testovaním. Predbežne súhlasíme s tým, že by bolo plošné testovanie najbližší víkend v najzamorenejších okresoch, ako sme to navrhovali v novembri v našom Semafore zdravia. V celoplošnom testovaní na území celého Slovenska však nevidíme žiaden zmysel, ale, naopak, v ňom vidíme mrhanie personálnymi, organizačnými a materiálnymi zdrojmi,“ uviedol Sulík podľa portálu dennikn.sk.

Celoplošné testovanie avizoval premiér Igor Matovič po pondelkovom rokovaní vlády. Opakovať sa má v okresoch až dovtedy, kým úroveň incidencie neklesne pod 0,5 percenta. Pretestovanie sa má zrealizovať o necelé dva týždne. Samosprávy v najpostihnutejších regiónoch premiér vyzval, aby, pokiaľ majú na to kapacity, uskutočnili testovanie už najbližší víkend. Absolvovanie testu má byť podmienkou na uplatnenie si výnimky zo zákazu vychádzania vrátane cesty do práce či pobytu v prírode. Dodáva citovaný zdroj.

Sulík vracia úder: Za nákup testov nesie zodpovednosť Matovič, ktorý ho osobne riadil
Za nákup antigénových testov RapiGen nesie zodpovednosť ministerstvo zdravotníctva a premiér Igor Matovič (OĽANO), ktorý ho osobne riadil. Tvrdí to vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Zároveň víta, že nákup testov preverí aj... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | tasr