Minister Mikulec odkázal Kiššovej zo SaS, aby (inými slovami) "držala hubu"
12 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

"Ak sa niekedy pani Kiššová do diskusie zapojí, je to zväčša bohužiaľ len s mobilom v ruke a s dodatkom, že „len posúva, čo dostala“. Vzhľadom na takúto mieru neprofesionality by preto mala zvážiť akékoľvek verejné vyjadrovanie sa na túto tému." napísal na sociálnej sieti minister vnútra Roman Mikulec.


"Mrzí ma, že namiesto konštruktívnej debaty ohľadom pandémie sa táto téma presúva do roviny vyviňovania sa a prehadzovania zodpovednosti za stanovené, no nezvládnuté úlohy. Ešte viac ma mrzí, že pri všetkej korona agende a povinnostiach na ministerstve, musím svoj čas venovať aj reakciám na podpásovky od zástupcov Ústredného krízového štábu a ako jeho predseda sa ohradiť." Začal svoj komentár k nedávnemu vyjadreniu Sulíkovej poradkyne Jany Koššovej na sociálnej sieti Roman Mikulec.

Poznámka redakcie HD - Podľa premiéra má minister hospodárstva povinnosť zúčastniť sa rokovaní krízového štábu, on tam však poslal len niekoľko svojich ľudí. Predseda vlády Igor Matovič na tlačovej konferencii tvrdil, že ľudia od Richarda Sulíka ani raz nehlasovali proti navrhovaným opatreniam a ani sa neozvali. V reakcii na slova premiéra sa ozvala poradkyňa Richarda Sulíka Jana Kiššová, podľa ktorej premiér klame. "Nie je pravdou, že som sa na Ústrednom krízovom štábe k navrhovaným opatreniam neozvala," vyhlásila Jana Kiššová na sociálnej sieti.

Mikulec zastrašuje, že na protestoch budú chuligáni a môžu byť aj ozbrojení
V Bratislave sa v utorok chystajú protivládne demonštrácie, na ktoré sa okrem niektorých politikov chystajú aj slušní občania, ale i chuligáni. A práve pred nimi varuje minister vnútra, ktorý vraví, že mnohí z nich budú... Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Minister Mikulec pokračuje vo svojom statuse: "Vážená pani Kiššová, hľadáte vinníka všade navôkol a najnovšie už aj v našom rezorte. Podľa vašich slov nákup testov „nedokázal zabezpečiť rezort vnútra. Ten úlohu dostal začiatkom novembra, no po týždni to zrejme vzdal“. Nepochybujem, že by Vám, pani Kiššová veľmi nahrávalo do karát, ak by to tak bolo, ale bohužiaľ, musím Vás sklamať a uviesť verejne na pravú mieru skutkový stav, o ktorom by ste Vy mali byť informovaná najlepšie, keďže sa zúčastňujete zasadnutí Ústredného krízového štábu.

Podľa Mikulca "9.11. ÚKŠ prijal rozhodnutie, podľa ktorého Ministerstvo vnútra zabezpečiť nákup antigénových testov ako centrálny verejný obstarávateľ. Uznesenie Ústredného krízového štábu nie je právne záväzné, má len odporúčací charakter. Na to, aby sme mohli konať, je potrebné, aby takéto uznesenie schválila Vláda SR. Materiál však na rokovanie vlády predložený nebol, vzhľadom na to, že úloha bola presmerovaná na Vás. Mimochodom, bezprostredne po zasadnutí spomínaného ÚKŠ sme sa začali na nákup antigénov pripravovať. Na ministerstvo zdravotníctva sme neposielali listy, ale absolvovali sme tam priame rokovania, aby sme presne nastavili potrebné špecifikácie testov. Ak by to bola naša úloha, dnes by tu testy už dávno boli."

Neschopný Krajčí, schopnejší Mikulec. Spor Matovič verzus Krajčí má nečakanú dohru.
Tak už tu máme spor aj vo vnútri hnutia OĽaNO, presnejšie medzi premiérom a ministrom zdravotníctva, ktorého jeho stranícky šéf obvinili z neschopnosti. Sledoval ho portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


V závere statusu použil minister vnútra vyjadrovací štýl svojho straníckeho šéfa: "Ak pani Kiššová nemá ani základné vedomosti o fungovaní a štatúte ÚKŠ, vyvstáva otázka, či je skutočne osobou kompetentnou zastupovať riadneho člena – predsedu strany SAS. Na zasadnutí krízového štábu doposiaľ sama nič konkrétne nenavrhla, všetky jej vstupy boli len predmetom diskusie, neboli však ničím konkrétnym a hmatateľným, o čom by ÚKŠ mohol hlasovať. Pri kľúčových hlasovaniach navyše nikdy nehlasovala proti, veľmi často sa len alibisticky hlasovania zdržala."

Nech Kiššová zavrie hubu - inak sa nedá vnímať nasledujúca rada ministra vnútra poradkyni predsedu koaličnej Sulíkovej SaS: "Ak sa niekedy pani Kiššová do diskusie zapojí, je to zväčša bohužiaľ len s mobilom v ruke a s dodatkom, že „len posúva, čo dostala“. Vzhľadom na takúto mieru neprofesionality by preto mala zvážiť akékoľvek verejné vyjadrovanie sa na túto tému."

Polícia zashovala v Rimavskej Sobote proti primátorovým rozhodnutiam. Mikulec chce Šimka potrestať
Primátor mesta Rimavská Sobora Jozef Šimko, ktorý je zároveň poslancom parlamentu, na sociálnej sieti uviedol, že jeho mestská polícia nebude počas Dušičiek pokutovať ľudí na cintorínoch, ako to chcel minister vnútra Roman Mikulec. Polícia na to... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič