Neschopný Krajčí, schopnejší Mikulec. Spor Matovič verzus Krajčí má nečakanú dohru.
10 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Tak už tu máme spor aj vo vnútri hnutia OĽaNO, presnejšie medzi premiérom a ministrom zdravotníctva, ktorého jeho stranícky šéf obvinili z neschopnosti. Sledoval ho portál 1.pluska.sk.


Premiér Matovič sa pustil svojho ministra zdravotníctva Krajčího a obvinil ho z neschopnosti otvoriť v pondelok všetky požadované mobilné testovacie miesta. Marek Krajčí ale bráni, že za to nemôže on, informuje portál 1.pluska.sk.
Čo nezvládli zdravotníci dokázali hasiči

Spustenie mobilných odberových miest v takzvaných zelených zónach ohlasoval Matovič na pondelok, teda hneď po druhom kole plošného testovania. Nie všade sa to však podarilo. Ministerstvo zdravotníctva, ktoré touto úlohou poveril, malo s tým ale problém a premiér to považuje za zlyhanie Krajčího zdravotníckeho úradu. „Lebo armáda či ozbrojené sily sú schopné zabezpečiť 3-tisíc odberových miest a ministerstvo zdravotníctva nie je schopné zabezpečiť jednu stotinu, 30 odberových miest?” pýtal sa nahnevane v televízii JOJ v nedeľu večer Matovič.

"Matovič znásilnil a pokoril milióny Slovákov", tvrdí Hlina
Bývalý predseda KDH si zobral vo svojom facebookovom statuse na paškál niekoľko nariadení, ktoré v rámci boja proti koronavírusu vyšli z dielne premiéra Matoviča a jeho niektorých ministrov. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Ministerstvu odkázal, že na dokončení úlohy môže pracovať celú noc. „Vraj tie miesta sú všetky nachystané. Naozaj by som to považoval za mimoriadne zlyhanie, ak by neboli ráno k dispozícii,” dodal. A veru v pondelok ráno neboli a samotný minister Krajčí pred spustením mobilných odberných miest na sociálnej sieti problém priznal. „Súčasná legislatíva, žiaľ, neumožňuje priamo ministerstvu zdravotníctva ani jeho podriadeným organizáciám zazmluvniť dohodnutých poskytovateľov,” napísal.

V pondelok ráno sa tak otvorilo dokopy len 12 odberných miest. Hoci počas dňa pribúdali ďalšie, premiér otvorením mobilných testovacích jednotiek poveril aj ministra vnútra Romana Mikulca. Ten sa spojil s hasičským zborom a spoločne pripravili 25 odberných miest, ktoré budú obsluhovať práve hasiči. Tí, ako zdôraznil minister, majú častokrát zdravotnícke vzdelanie a mnohí z nich pomáhali aj počas prvej vlny, píše v závere portál 1.pluska.sk.

ŠKANDÁL: Minister Krajčí si do predstavenstva VšZP dosadil sesternicu. Blaha ho vyzval na odstúpenie
Minister Marek Krajčí si do predstavenstva VŠZP dosadil svoju sesternicu, tvrdí Ľ. Blaha a E. Kaliňák. Ministrovi odkazujú: odstúpte! Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Petra Demková