Európsky podnik odstúpil kvôli americkým sankciám od ruského projektu Nord Stream 2
27 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Najnovšie rozšírenie amerických sankcií, ktoré Biely dom zaviedol proti ruskému plynovodu Nord Stream 2, prinútilo jedného zo subdodávateľov odstúpiť od projektu, informuje portál RT.


Podnik Det Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV GL), ktorého činnosť je spojená s riadením rizík a zabezpečovaním kvality, uviedol, že pre hrozbu amerických sankcií musel na projekte prestať pracovať.

„Americké ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo nové vysvetlenie týkajúce sa zákona o energetickej bezpečnosti (PEESA) na ochranu Európy. Podľa nových pokynov sa na ďalšiu prácu spoločnosti DNV GL vzťahujú sankcie,“ uviedla nórsko-nemecká spoločnosť a zdôraznila, že prestala poskytovať služby, ktoré môžu byť predmetom PEESA.

Spoločnosť bola zodpovedná za monitorovanie a certifikáciu testovacích a prípravných prác na zariadení, ktoré používajú plavidlá pri stavbe podvodného potrubia.

Čínska „zdravotná priepustka“ je prvým krokom k celosvetovému digitálnemu otroctvu
Do niektorých lietadiel sa už nedostanete bez testu PCR. Po spustení očkovania COVID-19 môžu prísť na rad koncerty, múzeá, štadióny, metro, autobusy či samotné vychádzanie z domova. Uviedol Newizv.ru. Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Posledný zostávajúci úsek plynovodu Nord Stream 2 prechádza cez teritoriálne vody Dánska. V súlade s nariadeniami Dánskej energetickej agentúry (DEA) sa môže Nord Stream 2 AG, ruská dcérska spoločnosť Gazpromu, ktorá projekt prevádzkuje, angažovať na monitorovaní.

Ruský plynovod sa stal pre Biely dom skutočným sporným bodom. Po mnohých neúspešných snahách odradiť európske spoločnosti od práce na projekte USA nakoniec zahrnuli tento podnik do zákona, ktorý je údajne zameraný na ochranu Európy pred ruskou energetickou závislosťou.

Washington zároveň plánuje zvýšiť predaj amerického skvapalneného zemného plynu (LNG) európskym spotrebiteľom.

Maduro tvrdí, že venezuelskí vedci vyvinuli liek, ktorý „dokáže zmazať 100% koronavírusových látok“ bez vedľajších účinkov
Venezuelský prezident Nicolas Maduro tvrdí, že jeho krajina vyvinula „vysoko účinný antivírusový liek“, ktorý decimuje koronavírus bez akýchkoľvek vedľajších účinkov, pričom dodal, že tento liek bude predložený na certifikáciu WHO, informuje portál... Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Marek Molnár