"Matovič nechápe podstatu demokracie ani ľudských práv a slobôd", tvrdí Šátek
26 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) nechápe podstatu demokracie ani ľudských práv a slobôd. Myslí si to bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek, podľa ktorého premiérovi okrem iného chýba aj osobnostná výbava pre primeraný cit k ľudskosti a rešpektovaniu odlišností každej individuality a pre chápanie ich odporu k hrubosti a násilnému lámaniu ich presvedčenia.


Na svojej sociálnej sieti to v statuse uviedol Jozef Šátek. Reagoval tým na premiérové slová, že dobrovoľné celoplošné testovanie nie je efektívne.

„Problém nie je v „dobrovoľnosti“ občanov podriadiť sa testovaniu, ale problém tkvie v tom, že premiéra Igora Matoviča v demokratickom a právnom štáte napadlo opakovane celoplošne testovať všetkých obyvateľov bez preukázania pozitívnych výstupov na šírenie COVID-19 a to proti ich vôli a prípadne ich za odmietnutie trestať. Takže problém je v hlave Matoviča, v jeho štýle politickej práce, jeho chápania práva, demokracie a ľudských práv a nie v nás občanoch Slovenska.„

Vládna koalícia vyštudovala vysokú papalášsku v zrýchlenom konaní
Ak mala predchádzajúca vláda „papalášske“ maniere, tak nová vláda už ju dávno predbehla. Ale v oveľa väčšom štýle. Ako sa hovorí, čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. To, čo sa „Ficovci“ učili 12 rokov, sa vláda Igora Matoviča naučila za... Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Petra Demková


Dodal, že demokratický systém vládnutia nemusí byť a pravdepodobne ani nie je ten najefektívnejší. Na druhej strane je to vyvážený systém, ktorý dostatočne umožňuje štátnym orgánom výkon ich povinností a vynútiteľnosti práva, a voči občanom a ich právam a slobodám je najšetrnejší.

Šátek okomentoval aj Matovičovu reakciu na slova prezidentky Zuzany Čaputovej, podľa ktorej by malo byť testovanie dobrovoľné.

„Podľa dnešného odkazu Matoviča prezidentke SR Čaputovej po tom včerajšom stretnutí a „ospravedlnení“ nič nepochopil, a to, že prezidentke sa takto cez médiá takéto „kritické“ výhrady neodkazujú, ak ich chcel ventilovať, mal nato priestor pri ich včerajšom stretnutí a po druhé, absolútne nič nepochopil z toho, čo mu včera pri tom stretnutí prezidentka Čaputová naznačila a vo svojom prejave potvrdila. Je to jasné, opäť pokračuje vo svojich starých šľapajách,“ uzavrel.


Nechceli ste sa testovať? Zaklopú vám pri dverách, uvažuje Naď
Realizácia a prípadná forma plošného testovania na COVID-19 je predmetom diskusie a témou pre ústredný krízový štáb, v hre je viacero možností. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď. Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | tasr