Matovič sa teší, opička sa priznala. Snaha nebola márna
25 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Dnešné priznanie sa Moniky Jankovskej pred vyšetrovateľom NAKA niekoho veľmi potešilo a niekoho zase riadne vystrašilo, pretože nevie, či náhodou vo svojej výpovedi nepadlo aj jeho meno. K tým prvý určite patrí aj premiér Matovič.


Igor Matovič je totiž dlhé roky známy ako bojovník proti mafii v tých najvyšších politických, ale aj policajných či iných kruhoch. Prvú veľkú radosť mu spravila NAKA zadržaním Mariana Kočnera, ktorého aplikácia Threema vyplavila množstvo marazmu a hnoja aké si Slovensko dovtedy nedokázalo ani len predstaviť. A medzi tými, ktorým zaklopala Národná kriminálna agentúra na dvere ako prvým bola aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská.

Budú padať hlavy? Monika Jankovská viedla so šéfom NAKA dlhý rozhovor
Bývalá štátna tajomníčka, ktorá drží vo väzbe drží už dva týždne protestnú hladovku sa konečne stretla so šéfom Národnej kriminálnej agentúry Branislavom Zurianom, s ktorým mala podľa portálu topky.sk stráviť niekoľko desiatok minút. Koho v... Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Opička sa priznala, pochytajú aj ďalších primátov?

Hoci sa Jankovská zo začiatku zdráhala priznať, že s Marianom Kočnerom má čosi spoločné, práve jeho Threema ju usvedčila z toho, že klame. Jej „kamarát“ ju v niektorých sms správach dokonca nazýval opičkou. Zrejme preto, že skákala ako on pískal a so sebou strhla aj niektoré iné opice, pretože za mrežami sa postupne ocitli aj ďalší primáti.

Na Jankovskej prezývku opička nezabudol ani premiér vo svojom radostnom statuse, ktorý zverejnil dnes, ako je u neho zvykom, na sociálnej sieti. „Opička sa priznala. Snaha nebola márna,“ nechal sa uniesť Matovič radosťou nad tým, že bývalá štátna tajomníčka sa pred vyšetrovateľom priznala. A možno sa o pár dní bude tešiť ešte viac, to keď NAKA zaklope na dvere tým, na ktorých Jankovská vo svojej výpovedi ukázala, alebo ešte ukáže, pretože jej výsluch bude pokračovať aj zajtra.



Jankovská prelomila mlčanie! Spoza mreží natrela exministra Žigu
Bývalá štátna tajomníčka je zrejme najdlhšie zadržanou vysoko postavenou, ktorá skončila v rukách NAKA. Hoci vo väzbe už držala aj hladovku a naznačila, že by chcel s políciou spolupracovať, svoje mlčanie prelomila až teraz. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.