Putinov bratranec založil novú politickú stranu, pričom plánuje kandidovať v najbližších parlamentných voľbách
24 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Príbuzný ruského prezidenta Vladimira Putina vytvára novú politickú stranu s názvom "Rusko bez korupcie". Toto nie je prvá politická strana podnikateľa Romana Putina, pričom už v minulosti bol súčasťou rôznych neúspešných strán, informuje portál RT.


Podľa moskovského denníka Kommersant plánuje Roman Putin spolu so svojimi spolupracovníkmi kandidovať v budúcoročných voľbách, nielen do parlamentu, ale aj do ďalších legislatívnych orgánov.

"Aktívne vytvárame tím rovnako zmýšľajúcich ľudí, ktorí sú pripravení postaviť sa za ruské národné záujmy a usilovať sa o oživenie plnohodnotnej strednej triedy v našej krajine, ktorá sa stane základom štátu," uviedol Putinov asistent Maxim Kamenev.

Kommersant vysvetlil, že strana by sa dala vytvoriť „kúpou“ a rebrandingom existujúcej, na rozdiel od vytvorenia novej od nuly. To by urýchlilo registráciu strany, čo je časovo náročný a nákladný proces.

Pandémia môže priniesť stav aký sme tu nemali od „veľkej hospodárskej krízy“, varuje Putin
23 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


"Ak chcete založiť novú politickú stranu, musíte otvoriť rezorty v najmenej polovici regiónov krajiny (43). Napriek tomu, že sa na registráciu a pomoc zhora vynaložilo veľa peňazí, štyri nové strany, ktoré sa vytvorili v roku 2020, strávili schválením takmer šesť mesiacov,“ vysvetlil politológ Iľja Graščenkov.

Minulý týždeň Najvyšší súd rozpustil Putinovu starú politickú stranu s názvom "Ľudia proti korupcii". Ministerstvo spravodlivosti rozhodlo o uzavretí politickej strany, pretože sedem rokov nesúťažili vo voľbách. Putin sa stal lídrom strany začiatkom tohto roka.

Jeho otec Igor Putin je prvým bratrancom prezidenta Putina. Roman Putin, bývalý dôstojník bezpečnostných služieb, sa tiež angažuje v rôznych obchodných odvetviach a vlastní podnik s názvom Putin Consulting Ltd, ktorý pomáha zahraničným investorom vkladať peniaze do ruských projektov.

Putin pogratuluje Bidenovi, keď budú oficiálne výsledky volieb, alebo Trump prizná porážku
Ruský prezident Vladimir Putin poprel, že jeho vzťah s pravdepodobným budúcim americkým náprotivkom Joeom Bidenom má labilný začiatok po tom, čo sa nepripojil k mnohým ďalším svetovým lídrom a nezablahoželal mu k víťazstvu, informuje portál... Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Marek Molnár