Premiér robí z lídrov krajín EÚ hlupákov, tvrdí Hlina
22 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Premiér Igor Matovič robí podľa bývalého predsedu KDH Alojza Hlinu hlupákov z lídrov krajín Európskej únie. Hlina sa však obáva aj horšieho -"že neskôr dokonca pritvrdí a lídrov tých krajín, ktorí mu nazavolajú, bude posielať kopať hroby ako Sulíka”. 


Komentár s touto témou v statuse Alojza Hlinu na sociálnej sieti budí - aspoň podľa odozvy - mimoriadny záujem. Prebrala ho agentúra TA SR a viaceré médiá.

Reprofoto statuse Alojza Hlinu na sociálnej sieti FB.


“Matovič vo svojom novom videu robí hlupákov z lídrov krajín EÚ. Vybabral s celým svetom. Kým svet nič netušil, on už nakúpil testy. Aby toho nebolo málo, tak ich kúpil lacnejšie ako Bill Gates. Celé to zorganizoval tak rýchlo, že o vojenskej akcii nestihol informovať ani hlavnú veliteľku armády. Mal to byť blitzkreig, ale nebol. Pokoril a donútil občanov Slovenska zúčastniť sa jeho experimentu pod hrozbou toho, že sa stanú druhotriednymi občanmi. Pod hrozbou toho, že ak nebudú mať modrý certifikát, tak nemôžu ísť do práce a nielen tam. Dokonca oklamal a ponížil aj tých dôchodcov, ktorým predtým povedal, že ak majú viac ako 65 rokov nemusia ísť na testovanie. Nakoniec ich zatvoril doma a báli sa ísť vybrať si dôchodok,” píše v statuse Alojz Hlina.

Podľa expredsedu KDH, celoplošné testovanie sa podarilo logisticky zabezpečiť len vďaka samosprávam. “Ak by nazabrali, minister obrany by ešte teraz pobehoval po štábe a nadával ľuďom do opíc za to, že ho ignorujú a Matovič by na 350-tej dvojhodinovej tlačovke posielal Sulíka kopať hroby,” skonštatoval Hlina. zároveň dodal, že "premiér mal väčšie PR očakávania z celoplošného testovania."

“Celoplošné testovanie prebehlo, výsledky neprichádzajú, resp. sú rozpačité. Školy ostávajú zatvorené, veľké segmenty hospodárstva povypínané."

"Vyjadrenie Matoviča považujem za nezodpovedné", tvrdí Hlina
Je dobré, ak demokratické opozičné strany hľadajú formy, ako s nárastom extrémizmu bojovať. Myslí si to predseda mimoparlamentného KDH Alojz Hlina. Čítať ďalej
02 | 02 | 2020 | TASR


Alojz Hlina píše: "Paradoxne sa tieto výsledky premiérovi javia akoby ho oprávňovali urobiť z ostatných lídrov krajín Európy neschopákov, ktorých krajiny už dávno mohli byť inde, ak by sa ich lídri inšpirovali Matovičom. Obyvateľom európskych krajín v zásade odkázal: Vy tu trpíte, ale nemusíte, ja som vymyslel geniálny ťah ako poraziť Covid19, Vaši lídri o ňom odo mňa vedeli, ale ho nepoužili."

Bývalý šéf KDH ešte pripomína obchádzaný, no dôležitý moment: "Nezastavila ho ani Európska komisia, ktorá vydala usmernenie ako správne antigénové testy používať," a vyjadril pocit, že sa obáva, že "neskôr (Matovič - pozn. red. HD) dokonca pritvrdí a lídrov tých krajín, ktorí mu nazavolajú, bude posielať kopať hroby ako Sulíka. Ja osobne si myslím, že tento druh komunikácie (nech je použitý v akomkoľvek jazyku) a podobné pokorovanie lídrov iných krajín, hlavne krajín EÚ nás ešte vyjde draho," konštatuje v statuse Hlina.

"Matovič znásilnil a pokoril milióny Slovákov", tvrdí Hlina
Bývalý predseda KDH si zobral vo svojom facebookovom statuse na paškál niekoľko nariadení, ktoré v rámci boja proti koronavírusu vyšli z dielne premiéra Matoviča a jeho niektorých ministrov. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.