K Pellegrinimu prišiel predčasný Mikuláš - po lukratívnom sídle strany v centre aj luxusná limuzína pred ním
22 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Pellegriniho Hlas míňa peniaze, akoby bol "black friday" každý deň až do konca sveta. Sľubovaný transparentný účet však strana ešte nemá.


"Sociálny demokrat Peter Pellegrini má novú hračku. Nie je pre každého! Tento chlap si vie užívať luxus." Píše portál ereport.sk. Z luxusného bytu v prominentnej lokalite a svojej straníckej centrály v centre hlavného mesta na Lazaretskej ulici sa Pellegrini aktuálne vozí v ďalšej luxusnej limuzíne.


Bývalý premiér Peter Pellegrini sa pred niekoľkými mesiacmi odtrhol od šéfa Smeru Roberta Fica (56) a v septembri tohto roku si zaregistroval novú stranu Hlas – sociálna demokracia. Označuje sa, rovnako ako Fico, za politika so silným sociálnym cítením, avšak viac liberálny, nedotknutý oligarchami.





"Portál eReport zistil, že bývalý premiér aktuálne kupuje auto práve od človeka prepojeného so známym trnavským oligarchom, bývalým majiteľom futbalového klubu Spartak Trnava, Vladimírom Poórom (63). Jeho majetok v minulosti odhadovali na približne 90 miliónov eur." Tvrdí ereport.sk.

Pellegrini si vyrobil poriadny trapas, alebo prezradil krutú pravdu?
Líder novozaloženej strany Hlas-SD Peter Pellegrini a jeho kolegovia, ktorí odišli z materskej strany Smer-SD síce neustále prízvukujú, že oni sú novým subjektom, posledné slová „Pelleho“ ale naznačujú, že tomu celkom tak nie je. Čítať ďalej
22 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Portál ďalej informuje, že "do vozového parku strany k terénnemu VW Touareg pribudla čierna limuzína značky Mercedes triedy S. Pellegrini stavil na nemeckú špičku medzi automobilmi. Zatiaľ, čo niektorým ministrom sú dobré vládne škodovky, sociálny demokrat si zjavne potrpí na štýl a luxus."

Zdroj informácií zaujala skutočnosť, že nová limuzína má na sebe ečv z Trnavy. "Oslovili sme hovorkyňu strany Hlas Patríciu Medveď Macíkovú, ktorá si vyžiadala zaslanie otázok do správy s prísľubom odpovede. Nestalo sa tak, odpoveď neprišla. Podľa zistení portálu eReport je čierna limuzína písaná na bývalého smeráckeho poslanca Petra Náhlika (39)."

Náhlik síce tvrdí, že Pellegriniho nové auto je v podstate šrot, ale na fotke to tak nevyzerá. „Má už šesť rokov, je aj búraná,” pripomenul portálu ereport.sk. Nezdráhal sa prezradiť ani predajnú sumu. Pellegrinimu ju posunul údajne za férových 20 000 eur, takže žiadna senzácia sa vraj nekoná. Či je to skutočne tak, by vedel potvrdiť už len technický preukaz. Ak by "Medveď" bol nový, stál by v tejto verzii od 100 do 150 tisíc eur.

Pellegrini: Mám opäť pocit, že sa šliape po občianskych právach a slobodách
Po 31 rokoch od Nežnej revolúcie mám opäť pocit, že sa šliape po slobodách a právach občanov Slovenskej republiky. V utorok to vyhlásil expremiér Peter Pellegrini (Hlas-SD) s tým, že na to upozorní večer symbolickým zapálením sviečky. Zároveň si... Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | tasr


"Peter Náhlik po neúspechu Smeru vo februárových voľbách presedlal. Teraz pôsobí v Pellegriniho Hlase na poste regionálneho koordinátora. Hoci Peter Pellegrini tvrdil, že jeho strana bude moderná, ľavicová, s transparentným pozadím a bez oligarchov, pochybnosti vyvoláva meno tohto nenápadného politika, ktorý sa po boku expremiéra na verejnosti neukazuje. Donedávna bol spolumajiteľom firiem mečiarovského privatizéra Vladimíra Poóra, ktorý patril roky medzi kľúčových mecenášov Ficovej strany a predtým HZDS." Pripomína ereport.sk.

A nielen to. Podľa citovaného zdroja sa Náhlik spomína sa aj v spise Gorila. Peter Náhlik zdedil väčšinu podnikateľského impéria po svojom otcovi, vplyvnom trnavskom podnikateľovi Miroslavovi Náhlikovi, ktorý náhle zomrel pred vyše dvomi rokmi. Spoločného biznisu s Poórom sa už Peter Náhlik zbavil.

(Pozn. red. HD - Peter Pellegrini sa rád chváli peknými vecami - napríklad aj originálnou bundou od významného výrobcu v armádnom priemysle, aj s logom firmy na rukáve.)

PRIESKUM: Pellegriniho Hlas prekričal Matovičove OĽaNO, Sulíková SaS tesne za nimi
Hlas je na čele, rastie aj SaS, OĽaNO padá. Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Ivan Brožík