Matovič reaguje na búrlivé protesty: Drsné slová na predchodcov aj fašistov
18 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Slovač opäť povstala a to historicky na sviatok nežnej revolúcie, pretože včerajší 17. november sa niesol opäť demonštráciami nespokojných ľudí pred úradom vlády, prezidentským palácom aj budovou Národnej rady. A premiér? Ako vždy to okomentoval na sociálnej sieti.


Reakcia predsedu vlády na priebeh protestov nenechala dlho čakať. „Dnes námestia ovládnu iní ľudia. Roky im odkaz Novembra bol úplne ukradnutý ... ba práve naopak, v príkrom rozpore s jeho odkazom, jeho hodnoty ničili,“ napísal hneď v úvode svojho statusu na sociálnej sieti pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie a Dňa boja za slobodu Igor Matovič, podľa ktorého je sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody, píše portál cas.sk.
„Nakladačka“ expremiérom a ĽSNS

„30 rokov sme spomínali v tento deň na hrdinov Novembra. Na ich odvahu a statočnosť. Na státisíce ľudí, ktorí ich na námestia prišli podporiť, až spolu vytvorili spoločenstvo ľudí, ktoré nám pokojne vydobylo cestu ku slobode. Dnes námestia ovládnu iní ľudia. Roky im odkaz Novembra bol úplne ukradnutý, ba práve naopak, v príkrom rozpore s jeho odkazom jeho hodnoty ničili," začal svoj status premiér, ktorý nezabudol spomenúť aj svojich predchodcov z poslednej vlády. „Jeden vedome vydal vedenie elitných útvarov polície do rúk nitrianskej mafie používajúcej tie najhoršie sicílske praktiky. Len preto, aby mu zaistili bezpečnosť a nerušený Klondajk na štátnom majetku. Čo na tom, že na to doplatil Jano a Martina životom!“ či na prívržencov kotlebovej ĽSNS. „Druhý roky zvelebuje režim, ktorý postihnutých ľudí či ľudí nie pravej rasy považoval za odpad, ale kríž na hrudi nosí.“

Na Hodžovom námestí dnes polícia zadržala poslanca NR SR Andreja Medveckého (VIDEO)
17 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič

„Naplníme skutočný odkaz Novembra“

Matovič v statuse nezabudol ani na zadržania bývalej policajnej špičky, tiež na úplatných sudcov a prokurátorov, ale aj politikov Smeru-SD, ktorí to celé, podľa neho dovolili a tolerovali. „Nemáme sa za čo hanbiť. Nie sme v klietke hanby, robíme presne to, čo sme ľuďom pred voľbami sľúbili - čistíme Slovensko od podlahy. Od mafie a ich dlhoročných prisluhovačov. Že majú z toho strach? To je prirodzené, vedia, že dni na slobode mnohých z nich sú spočítané. Že budú kvičať tí, ktorí z toho mali dlhé roky prospech? Budú, ale nás to nezastaví. Vyčistíme Slovensko od mafie a naplníme tak skutočný odkaz Novembra,“ píše v závere predseda „obyčajných ľudí“, teda aj takých, ktorí vyšli do ulíc vyjadriť svoju nespokojnosť s jeho vládnutím a tiež prijatými protiepidemiologickými opatreniami.

Protesty proti Matovičovi: Dvaja muži utrpeli úraz hlavy (FOTO, VIDEO)
Záchranári počas utorkových protestov v Bratislave ošetrili dve osoby, išlo o tínedžera a dospelého muža. Obdivoch previezli do nemocnice. Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | tasr

„Sloboda bez zodpovednosti je ilúzia“

Včerajší deň nebol podľa premiéra pohrebom Novembra 1989, ale jeho budíčkom. „Budíčkom, aby sme si o to viac uvedomili, že jeho hodnoty musíme neustále chrániť a deťom vysvetľovať. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii, ktorú dnes budeme vidieť v uliciach v bagandžách mašírovať,“ dodal predseda vlády, ktorý sa na záver svojho statusu nezabudol poďakovať slovenským lídrom nežnej revolúcie Milanovi Kňažkovi a Jánovi Budajovi, ktorý je dnes ministrom životného prostredia v jeho vláde.



Polícia uzatvorila ulicu, kde býva Matovič: Oceľové zábrany na prístupové cesty (VIDEO)
Polícia uzatvorila v utorok večer v Trnave ulicu, kde býva predseda vlády Igor Matovič. Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič