Helena Vondráčková stiahla žalobu na bulvár. Napísal, že speváčka je už "za zenitom"
15 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Helena Vondráčková sa už nechce súdiť s vydavateľom denníka Blesk kvôli textu s tvrdením, že je speváčka za zenitom. Žalobu, ktorou sa domáhala ospravedlnenia a 50 000 czk (takmer 1 900 eur), vzala späť, informuje portál iDnes.


Predmetom sporu sa stal článok z 5. februára 2018 zverejnený na webe Blesku, nazvaný "Módna polícia špeciál: Český ples? Panoptikum za horibilné ceny".

Dnes už nežijúca módna kritička Františka Čížková do neho vtedy napísala: "Za hviezdy programu s neodmysliteľnou tombolou boli avizované speváčky za zenitom, Helena Vondráčková a Marie Rottrová."

Nešťastná Helena Vondráčková: O čo všetko prišla?
Helena Vondráčková prišla v posledných dňoch nielen o prácu. Speváčka stratila tiež možnosť komunikovať s časťou svojich fanúšikov! Jasne však dala najavo, že to tak nemieni nechať, píše portál Stras24. Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


"Veľmi ma to urazilo. Nie som speváčka, ktorá končí kariéru a nechce ďalej pracovať. Koncertujem, moje sály sú vypredané," povedala pred súdom vlani v novembri Vondráčková. Od vydavateľstva požadovala vedľa ospravedlnenia a finančného odškodnenia aj to, aby bol z publikovaného článku odstránený výraz "za zenitom".

"Čítal to celý národ, ťažko to mohol niekto prejsť bez povšimnutia," dodala s tým, že článok pobúril jej priateľov i fanúšikov. Pripravovala koncertné turné a agentúra, ktorá ju zastupuje, musela údajne v reakcii na zverejnený text posilniť reklamu.

"Od začiatku sme presvedčení, že tá kritika je prípustná. Verejne vystupujúci umelec podľa nás musí byť schopný takú kritiku strpieť. Bežne sa kritizujú umelci, športovci, herci, že už sú za vrcholom svojej kariéry," reagoval advokát Jiří Urbánek zastupujúci žalované vydavateľstvo.

Helena Vondráčková na dovolenke: To je ale úlovok! (FOTO)
Speváčka Helena Vondráčková (73) si leto užíva plnými dúškami! S manželom Martinom Michalom vyrazila na obľúbené miesto, kde trávi dovolenku každý rok. Dokonca sa pochválila svojím luxusným úlovkom, informuje portál Stars24. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Sudkyňa už pred rokom účastníkom oznámila, že odchádza pracovať inam. Spor mal prevziať a rozsúdiť niektorý z jej kolegov. O niekoľko týždňov neskôr, v decembri, zomrela autorka článku Františka Čížková.

Ďalšie súdne pojednávanie malo prebehnúť tento rok v auguste, nakoniec sa však neuskutočnilo. Speváčka sa rozhodla, že sa ďalej súdiť nebude.

"Žalobcovia vzali svoju žalobu úplne späť s tým, že obe strany sporu si zhodne neželajú v spore pokračovať a vzdávajú sa práva na náhradu trov konania," píše sudca Ján Čvančara v uznesení, ktoré má redakcia iDnes k dispozícii. Rozhodnutie je právoplatné.

Eva Holubová odmietla fotku s fanynkou! Nasledovala ostrá reakcia jej manžela
Herečka Eva Holubová (61) má jasno. Keď je na dovolenke so svojimi blízkymi, chce s nimi tráviť maximum svojho času. A žiadosti o spoločné fotografie rázne odmieta. Kvôli tomu sa dostala do veľmi nepríjemnej situácie na Sicílii, kde teraz trávi... Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Timotej Dudka