AKTUÁLNE: Danko zatrúbil na ústup, národniari v utorok protestovať nepôjdu!
15 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Utorok 17. novembra mal byť deň „D“ pre mnohé opozičná aj mimoparlamentné strany, ktoré sa chystali protestovať proti vláde Igora Matoviča aj jeho pandemickým opatreniam. Národniari sa ale dnes rozhodli, že protestu sa nezúčastnia.


Slovenská národná strana sa teda naplánovanému protestu proti pandemickým opatreniam nezúčastní, namiesto toho si v súlade so zákonom zorganizuje pietnu spomienku na Šafárikovom námestí v Bratislave, informuje o tom portál hnonline.sk podľa vyjadrenia samotnej SNS v jej tlačovej správe.
Smeráci, kotlebovci, komunisti a chuligáni necúvli

„Slovenská národná strana s poľutovaním prijíma verejné aktuálne informácie, že na Slovensku sú hromadne rušené zhromaždenia, podujatia a akcie súvisiace so 17. novembrom 2020. SNS berie na vedomie aj rušenie a zmenu podujatí, na ktorých sa chcela zúčastniť najmä v hlavnom meste Bratislava. Chápeme ťažkú situáciu organizátorov - občanov a plne rešpektujeme ich rozhodnutia,“ uvádzajú vo svojom vyhlásení národniari. ​Svoju účasť na utorňajšom proteste na Hodžovom námestí oznámili už skôr predstavitelia strany Smer-SD, vrátane Roberta Fica, ale aj futbaloví chuligáni, kotlebovci či komunisti.

„Nebite nás už nikdy! 17.11.2020 prídeme na Hodžovo námestie. Slovenská národná strana,“ napísal ešte pred štyrmi dňami na sociálnej sieti predseda SNS Andrej Danko. Vláda však ešte v ten istý deň rozhodla o predĺžená núdzového stavu. „Nikdy sme si nemysleli, že sa opäť dožijeme takého teroru a šikany štátu. Chaos, ktorý v tento deň reálne hrozí, spôsobila vláda. Dobre vedela, že je pripravených mnoho akcií a hromadných podujatí, napriek tomu predĺžila núdzový stav na poslednú chvíľu. Veríme, že vláda využije zajtrajší deň na to, aby zabránila použitiu násilia na občanoch našej vlasti,“ uviedla SNS v dnešnej tlačovej správe.

„Rozhodli sme sa preto, osobitne si zorganizovať vlastnú oficiálnu spomienku pri príležitosti 17. novembra 2020. Zorganizujeme si ju ako politická strana v podobe pietneho aktu kladenia vencov na Šafárikovom námestí pri Univerzite Komenského v Bratislave. Tento akt bude v súlade s právnymi predpismi SR a núdzovým stavom,“ vysvetľujú v statuse národniari o krokoch, ktoré sa rozhodli urobiť aby dodržali zákon.



Andrej Danko pozýva Naďa na svoj Ukrajinský "veľkoplošný" test
S pobúrením proti stále sa meniacim podmienkam núdzového stavu, nejednoznačnými pravidlami, ktoré sa každú chvíľu menia a s ich rôznorodým porušovaním aj na najvyšších miestach v tomto štáte sa postavil aj expredseda parlamentu a predseda SNS... Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová

Polícia bola na nezákonný protest pripravená

Keďže vláda v stredu rozhodla predĺžiť núdzový stav o ďalších 45 dní, v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu je zakázané sa zhromažďovať osobám vo vyššom počte ako šesť (pokiaľ nie sú z tej istej domácnosti). Navyše, plánovaný protest bude monitorovať aj polícia. Minister vnútra Roman Mikulec dnes v tej súvislosti avizoval, že demonštrácia je nezákonná a polícia proti účastníkom podľa potreby zasiahne. „V prvom rade chcem povedať, že tieto protesty, pokiaľ sa budú organizovať, sú nezákonné, stále platí núdzový stav a zákaz zhromažďovania. Polícia má právo takéto protesty rozpustiť. Áno, urobí to,“ skonštatoval dnes v relácii Na telo minister vnútra Mikulec.

Roman Mikulec tiež poznamenal, že ak to bude potrebné, policajný zbor použije všetky sily a prostriedky na zabezpečenie ochrany zdravia a životov občanov a majetku. Opätovné použitie vodných diel na demonštrantov tak opäť nevylúčil. Nepovolený protivládny protest sa konal za účasti extrémistov a chuligánov aj v polovici októbra, po výtržnostiach niektorých účastníkov ale polícia zasiahla a niekoľko ľudí zadržala, uvádza v závere portál hnonline.sk.

SNS sa pripravuje na protesty vo veľkom štýle. Budú rozdávať žlté vesty
Predseda SNS Andrej Danko dnes na svojom Facebookovom profile zverejnil aktivitu Slovenskej národnej strany, ktorá sa chce zapojiť priamo do protestov proti opatreniam vlády Igora Matoviča. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová