Ďalšia osobnosť vracia Čaputovej najvyššie štátne vyznamenanie! Teraz je to bývalý poslanec Arpád Matejka
07 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Arpád Matejka je ďalšou verejne známou osobnosťou, ktorá vracia štátne vyznamenanie, zistila redakcia Hlavného denníka. Pred pár dňami, tak urobila primárka Transplantačnej jednotky kostnej drene v NÚDCH v Bratislave MUDr. Júlia Horáková, ktorá vrátila prezidentke Čaputovej štátne vyznamenanie Pribinov kríž II. Triedy.


Primárka Transplantačnej jednotky kostnej drene v NÚDCH v Bratislave MUDr. Júlia Horáková napísala otvorený list prezidentke SR Zuzane Čaputovej a zároveň sa rozhodla vrátiť štátne vyznamenanie Pribinov kríž II. triedy na protest proti súčasnej situácii a krokom vlády pri celoplošnom testovaní obyvateľov SR.

„Verím, že toto 2-dňové divadlo „úspešnej operácie“ skončí a o týždeň sa to už nebude opakovať," napísala prezidentke SR. Nestalo sa tak, pretože vláda organizuje druhé kolo celoplošného testovania.

Júlia Horáková uviedla, že Matovičova ponuka, že zaplatí každému zdravotníkovi 500 eur je urážka. Jeho testovanie rozdelilo ľudí na pozitívnych a negatívnych, na dobrých a zlých, pričom výsledok tohto testovania z medicínskeho hľadiska bez pretestovania PCR metódou nezodpovedá reálnemu počtu nakazených ľudí.

Primárka Horáková vracia štátne vyznamenanie na protest proti testovaniu
Lekárka a primárka Transplantačnej jednotky kostnej drene Národného ústavu detských chorôb v Bratislave, Júlia Horáková, zaslala prezidentke SR Zuzane Čaputovej otvorený list, v ktorom vyjadrila občiansky i medicínsky nesúhlas s celoplošným... Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Otvorený list


Bývalý poslanec  NR SR Arpád Matejka má nepríjemnú skúsenosť, súvisiacu s celoplošným testovaním keď mu bolo ako dôchodcovi znemožnené ráno vstúpiť do predajne potravín za účelom nákupu základných potrieb pre život z dôvodov, že sa nemohol preukázať potvrdením o dobrovoľnom testovaní na Covid-19, zistila redakcia Hlavného denníka.

Arpád Matejka napísal prezidentke, že doteraz bol slobodným človekom, ale dnes tomu už tak nie je a preto sa rozhodol vzhľadom na fakt, že nemá vo svojom dôchodkovom veku už čo položiť na oltár vlasti, tak sa rozhodol obetovať na tento cieľ, to čo si veľmi cení a to čo mu z tohto štátu zostalo a to najvyššie štátne ocenenie. Otvorený list prezidentke SR Zuzane Čputovej prinášame v plnom znení, tak ako ho jeho autor zaslal.

Vážená pani,
Prezidentka Slovenskej republiky

Som bol do nedávna slobodným občanom Slovenskej republiky až do dňa, keď mi bolo ako dôchodcovi znemožnené ráno vstúpiť do predajne potravín za účelom nákupu základných potrieb pre život z dôvodov, že som sa nemohol preukázať potvrdením o dobrovoľnom testovaní na Covid-19. Po prevrate v roku 1991 som bol zvolený za poslanca Národnej rady a bol som ním až do roku 1998, keď som odchádzal do starobného dôchodku. V priebehu toho som zastával viacero vysokých štátnych pozícií ako splnomocnenec vlády SR pre zriadenie a riadenie NKÚ a splnomocnenec vlády SR pre reformu verejnej správy a samosprávy a územného členenia Slovenskej republiky.

Europoslanec Radačovský vyštartoval po vláde. Trestné oznámenie a apel na Ústavný súd
Teraz sa ukáže odbornosť a nezávislosť prokuratúry a súdov. Vláde bývalý sudca Radačovský zapálil pod kreslami kúdeľ. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Po zvolení do Národnej rady som po každé skladal sľub vernosti zvrchovanej Slovenskej   republike, že budem dodržiavať a do života uvádzať jej zákony. Neskladal som sľub žiadnej Európskej únii, kde Slovenská republika a jej orgány strácajú svoju suverenitu a svoju národnú identitu. Vtedy sme nechceli taký štát, ktorým sa stáva posledné mesiace naša republika, ktorá začína rapídne meniť svoju demokratickú tvár na totalitný a policajný štát. Občan sa stáva rukojemníkom politických dobrodruhov a hazardérov a my ich rukojemníkmi, ktorých zapredávajú cudzím mocnostiam.

Píšem Vám preto, že si ctím inštitút prezidenta, ale nemôžem a nechcem tolerovať nerešpektovanie jeho ústavného postavenia prezidenta, ktorý je zodpovedný za riadny chod orgánov štátu, aby uzurpoval niekto znevažovať jeho postavenie v našom ústavnom systéme. Odmietam a odsudzujem konanie niektorých ústavných činiteľov, aby dehonestovali a nerešpektovali prezidenta SR ako najvyššieho veliteľa ozbrojených síl SR, tým, že nerešpektujú jeho právomoci veliť armádnym zložkám v núdzových situáciách a vyvolať stav, že o úmysle použiť armádu na svoje ciele bez vedomia prezidenta, ale vopred o svojom úmysle informuje a radí sa s predsedníčkou vlády cudzej mocnosti niekoľko dní pred tým za Vaším chrbtom a bez Vášho vedomia. Znižuje tým Vašu medzinárodnú a domácu prestíž. Toto konanie považujem za prekročenie ústavných právomocí za hranou zákona so znakmi vlastizrady.

Takýmto praktikám vlád som sa vzpriečil i v auguste v roku 1968 i v novembri 1989 a i teraz prejavujem svoj odpor totalitným praktikám vlády i parlamentu ako občan tohto štátu. Nesúhlasím ani s tým, aby poslanci ústavnej väčšiny svojimi sociálnymi a protinárodnými zákonmi siahali na moje sociálne práva a obmedzovali moje právo na slobodu prejav, zhromažďovania a pohybu na základe nezmyselných nariadení za to, že som využil svoje právo nezúčastniť sa dobrovoľného testovania a následného očkovania s pripravovaným čipovaním čím sa zásadne porušuje moje ústavné právo v mierovej dobe.

Podľa MUDr. Liptáka je Covid konečné riešenie
„Každého, kto premýšľa napadne, že celý tento covid cirkus nie je fyzická choroba, ale je to psychologická operácia proti našej republike spočívajúca v likvidácii jej ľudského potenciálu strachom“, hovorí Lipták. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Petra Demková


Na základe nerešpektovania mojich práv zakotvených v ústave, za ktorú som hlasoval a aj porušovanie mojich základných ľudských práv chránených medzinárodnými právnymi normami. Preto som sa rozhodol vrátiť Vám Najvyššie štátne vyznamenanie Rád Andreja Hlinku 1.triedy za mimoriadne osobné zásluhy o vznik Slovenskej republiky, udeleného dňa 26.októbra 1998 a žiadam Vás týmto o výmaz z registra štátnych ocenení. Súčasná Slovenská republika nenapĺňa ciele, za ktoré som hlasoval o zvrchovanosti a vzápätí o Ústave Slovenskej republiky a osobne som sa aktívne podieľal pri budovaní architektúry nového štátu a jeho ústavných orgánov od najnižších územných celkov štátnej správy a samosprávy až po najvyšší ústavný orgán štátu NKÚ. Nakoľko nemám vo svojom dôchodkovom veku čo položiť na oltár vlasti som sa rozhodol obetovať  na tento cieľ, to čo si veľmi cením a to čo mi z tohto štátu zostalo a to najvyššie štátne ocenenie.

S úctou a s pozdravom! Arpád Matejka, bývalý poslanec NR SR, V Trnave dňa 4.11.2020

Blaha nahlásil Matoviča na hygienu. Porušil totiž podmienky karantény
Poslanec NR SR Ľuboš Blaha dnes na svojom Facebookovom profile zverejnil svoje oficiálne podanie na Úrad verejného zdravotníctva, priamo do rúk hlavného hygienika Jýna Mikasa za porušovanie podmienok karantény priemiérom Slovenskej republiky,... Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič