Blaha nahlásil Matoviča na hygienu. Porušil totiž podmienky karantény
06 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Poslanec NR SR Ľuboš Blaha dnes na svojom Facebookovom profile zverejnil svoje oficiálne podanie na Úrad verejného zdravotníctva, priamo do rúk hlavného hygienika Jýna Mikasa za porušovanie podmienok karantény priemiérom Slovenskej republiky, Igorom Matovičom.


Blaha zverejnil toto podanie:

Vec: Nahlásenie predsedu vlády Igora Matoviča za porušenie podmienok karantény.

Vážený pán hlavný hygienik Ján Mikas,

dnes, 6. novembra v podvečerných hodinách porušil predseda vlády Slovenskej republiky, občan Igor Matovič, bytom na Čajkovského ulici v Trnave, 10-dňovú karanténu, ktorú mal podstúpiť po kontakte s nakazenou osobou.


Podľa informácii polície SR je potrebné porušenia karantény nahlásiť na túto adresu, preto Vás týmto informujem a verím, že budete udalosť riešiť v spolupráci s policajnými zložkami, keďže ide o veľmi nezodpovedného a pre svoje okolie nebezpečného človeka.

Podľa MUDr. Liptáka je Covid konečné riešenie
„Každého, kto premýšľa napadne, že celý tento covid cirkus nie je fyzická choroba, ale je to psychologická operácia proti našej republike spočívajúca v likvidácii jej ľudského potenciálu strachom“, hovorí Lipták. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Petra Demková


Podľa vašich vlastných usmernení hlavného hygienika, ktoré uvádzate na stránke Úradu verejného zdravotníctva, platí pre osoby v úzkom kontakte s nakazenými nasledovné:

„ak je výsledok RT-PCR testu negatívny, pokračuje v izolácii v domácom prostredí v úhrnnej dĺžke minimálne 10 dní a následne sa prihlási svojmu ošetrujúcemu lekárovi na jej ukončenie.“

Tu si svoje vlastné usmernenie môžete overiť: Usmernenie Hlavného hygienika Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19 spôsobeným koronavírusom SARS-CoV-2 (desiata aktualizácia) 

Občan Matovič bol v kontakte s nakazeným v nedeľu a keďže sám informoval verejnosť, že odchádza do karantény, je zjavné, že išlo o úzky kontakt, pretože inak by takéto divadlo s karanténou nepodstupoval.

Test absolvoval po piatich dňoch, a teda v piatok. Ďalších 5 dní by mal ostať v domácej karanténe – bez ohľadu na to, či bol jeho test negatívny alebo pozitívny.

Europoslanec Radačovský vyštartoval po vláde. Trestné oznámenie a apel na Ústavný súd
Teraz sa ukáže odbornosť a nezávislosť prokuratúry a súdov. Vláde bývalý sudca Radačovský zapálil pod kreslami kúdeľ. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


No on dnes svojvoľne karanténu opustil a absolvoval tlačovú konferenciu na Ministerstve zdravotníctva SR, čím ohrozil prítomného ministra zdravotníctva a ďalších prítomných hostí, vrátane novinárov.

Pevne verím, že bude rovnako, ako každý iný občan SR, prísne potrestaný. Tu je dôkaz, že sa nachádzal v inkriminovanom čase mimo domácej karantény – záznam tlačovej konferencie.

Považujem za obzvlášť hanebné, že občan Matovič v pozícii premiéra porušuje predpisy, ktoré drasticky vymáha od celej populácie.

Je to výsmech občanom a vlastným pravidlám. Verím, že pokuta bude exemplárna a zároveň dúfame, že predsedu vlády vyzvete, aby po takomto arogantnom akte zvážil ďalšie pôsobenie v politike. Takto „hnusobu“ neporazíme, pán Mikas, takto nie. Aký dáva premiér signál verejnosti?

Takéto podnaie napokon poslanec PhDr. Ľuboš Blaha, PhD. podpísal a odoslal Mikasovi.

Šokujúce slová sestry Igora Matoviča: “Ste banda! Vyhrážky, nátlak a vydieranie sú praktiky mafie”
Premiér Matovič má veľa neprajníkov nielen medzi ľuďmi, ale, a to je úplne šokujúce, aj v najbližšej rodine. To, čo mu vykričala sestra si bude určite dlho pamätať. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.