Český brankár Hrachovina "Korona je divadlo" vo Fínsku je situácia normálna
05 | 11 | 2020 I Petra Demková

Zdá sa, že český hokej má novú vychádzajúcu hviezdu. Hráč však okrem chytania pukov na seba upozorňuje aj svojimi vyjadreniami. O korone povedal, že je to len divadlo, nešetrí vulgarizmami a utečencov na záberoch svojho času nazval „zoologickou“, píše český Blesk.   


Odporcom korona-opatrení pribudol do tímu ďalší významný reprezentant. Český hokejový brankár v uplynulých dňoch vyslovil názory na Koronu, ktoré sú v súčasnosti verejne označované minimálne za kontroverzné. Po ospravedlnení vedenia českej reprezentácie šliapol na brzdu a svoje vyjadrenie zjemnil.

Dvadsaťšesťročný gólman fínskej Tappary Tampere v stredu 4.11. poskytoval v Helsinkách pred zápasom online interview. Tam sa blysol nielen svojím hodnotením korony, ale aj tým, čo si zamumlal sám pre seba medzi otázkami novinárov. Mikrofóny to však zachytili...

Tak sa svet dozvedel, že mladý hráč verí, že Korona je divadlo vymyslené médiami. Svoju odpoveď adresoval priamo reprezentantom médií: „toto divadlo vymyslené médiami, vami, sa tu rieši každý deň. My o tom vieme, ale vo Fínsku je situácia normálna, ľudia sa chovajú normálne. Našťastie, že nie sme v Českej republike a nemusíme riešiť také veci, čo sa tam dejú."

Psychopat vo vláde funguje ako vlk. Rozdelí stádo a potom ho zničí...
Povedal to svojho času na svojej prednáške známy český lekár a publicista Jan Hnízdil. Predstavil verejne svoje skúsenosti s psychopatmi a odhalil tajomstvo ich taktík. Informáciu o tom priniesol portál flowee.cz Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Medzi otázkami novinárov, keď to vyzeralo, že ďalšie otázky už nie sú, si sám pre seba zamumlal: „Pokojne sa nepýtajte, môžem ísť aj do pi*e...“

Hlavu v smútku má pre vyjadrenia svojho zverenca o korone vedenie českej hokejovej reprezentácie. "Rešpektujeme právo každého človeka na slobodu prejavu, v tomto prípade však s jeho výrokmi zásadne nesúhlasíme a naše názory sú diametrálne odlišné. Uvedomujeme si riziká a vážnosť situácie ohľadne pandémie, rovnako tak rešpektujeme a podporujeme kroky, ktoré majú šíreniu nákazy zabrániť," uviedlo vedenie v tlačovej správe.

Za celý národný tím sa ospravedlňoval aj tréner Filip Pešán. Ten povedal: „s názorom Dominika Hrachovinu jednoznačne nesúhlasíme. Hokejová reprezentácia aj mnoho klubov realizovali mnoho aktivít na pomoc v boji s koronavírusom, či na podporu tých, ktorí pracujú v prvej línii. Celú záležitosť budeme riešiť interne. Za celý tím sa týmto všetkým ospravedlňujem. Najmä tým, ktorých sa jeho vyjadrenia dotkli“.

Neskôr prišla ďalšia, tentokrát už zmierlivá reakcia aj od samotného autora výrokov. "Mám svoje názory. Mrzí ma spôsob, akým som sa vyjadril, najmä vo chvíli, keď sa všetci sústredíme na to, aby sme vyhrali turnaj," uviedol Hrachovina pre idnes.cz.

Podľa MUDr. Liptáka je Covid konečné riešenie
„Každého, kto premýšľa napadne, že celý tento covid cirkus nie je fyzická choroba, ale je to psychologická operácia proti našej republike spočívajúca v likvidácii jej ľudského potenciálu strachom“, hovorí Lipták. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Petra Demková


Už v minulosti sa Hrachovina predviedol svojimi názormi, hlavne na sociálnej sieti. V roku 2017, keď Európa najviac pociťovala prílev utečencov, dianie ani mladého hokejistu nenechávalo chladným. Pravidelne zdieľal na svojom konte Facebooku články z médií, ktoré upozorňovali na problémy, ktoré súžitie s prichádzajúcimi spôsobuje a niekedy si neodpustil ani svojský komentár.

V júli 2017 napr. napísal: „tak si hovorím, prečo so mnou vo Fínsku tiež nehovorili po česky... možno preto, že sme boli vo Fínsku. To je ako v politike, prečo dávať vlastným ľuďom, keď to predsa môžeš dať chudákom utečencom“.  Post bol reakciou na článok o tom, že v jihlavskom klube sa komunikovalo po anglicky, pretože súčasťou tímu bol aj Nór.

článku, ktorý taktiež zdieľal na svojom Facebooku, s názvom „Žena si cestou na kúpalisko fotila moslimky, potom jednu napadla“, hokejista napísal: „pani, ktorá si obhajuje svoje, by mala dostať medaily“. Hokejista dal najavo, že schvaľuje postup Češky, ktorá napadla moslimku, ktorá bola na kúpalisku zahalená.

K videu utečencov v európskych uliciach, ktoré zdieľal, napísal len jedno slovo: Zoologická“.



Zdá sa, že o tomto hráčovi budeme ešte veľa počuť... a asi nie len v súvislosti s jeho výkonmi v hokeji.

Dobre prepojené spoločnosti vďaka pandémii neuveriteľne zbohatli
Počas pandémie vo Veľkej Británii boli vládne zákazky v hodnote miliónov libier dané spoločnostiam bez konkurenčných ponúk. Dôkladná kontrola odhalila, že mnoho spoločností má úzke väzby na popredné osobnosti z britského zákonodarstva, píše vo... Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Preklad: Marek Molnár