Matovičove testy, ktoré na nás používa, boli kreované na vírus z roku 2003, tvrdí Harabin
04 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Matovič nevyberal kvalitu, tak ako to robia iné štáty EÚ, ale vybral pochybnú firmu.


"Nemecko, čiže tiež štát EÚ ponúka zoznam antigénových testov. Je ich okolo 150 z celého sveta, ale nie je medzi nimi ani jedna kórejská firma." Tvrdí Štefan Harabin vo svojom statuse na sociálnej sieti.


Podľa neho, "testy ktoré sa použili u nás cez víkend, boli kreované na starý koronavírus, ktorý sa vyskytoval v roku 2003 a nie na teraz prítomný nový koronavírus." Inými slovami - zrejme sa u nás testuje negativita alebo pozitivita koronavírusu v organizme testom, ktorý ho "nepozná".

Reprofoto statusu FB (@Štefan Harabin)


Harabin ponúka aj vysvetlenie, prečo európsky zoznam testov neobsahuje kórejské testy. Podľa neho je ázijský test odlišný, "typický pre Áziu". Odvoláva sa na portál m.uspesna-lecba.cz.

Juhokórejský výrobca SD Biosensor totiž v letáku ( pozn. red. HD - podľa portálu, ktorý cituje Harabin) upozorňuje, že testy sú určené len pre pacientov s preukázateľnými príznakmi ochorenia Covid-19 a dôrazne upozorňuje, že testy nie sú schopné potvrdiť alebo vylúčiť ochorenie, slúžia len pre klinickú referenciu!

Výrobca v letáku upozorňuje, že nejde o diagnostický prípravok na určenie ochorenia, ale iba o referenčný nástroj pre určenie rodín vírusov SARS všetkých druhov, testovacia súprava totiž označuje pozitívne aj ľudí s kmeňom SARS-Urbani z roku 2003, ktorým môže byť svetová populácia už dávno premorená!



Harabin tiež uvádza nasledovné: "Príbalový leták v slovenčine je doslova päsťou do tváre pre niekoho, kto žije v naivnej predstave, že sa pôjde otestovať a dozvie sa, či má SARS-CoV-2 vírus, alebo nemá. V skutočnosti máte šancu, že sa to nikdy nedozviete, pretože príbalový leták vás vyvedie z omylu a podľa názoru nášho právnika je to ochrana firmy SD Biosensor pred žalobami, že ich test nefunguje tak, ako sa očakáva. Priamo výrobca totiž hneď v úvode príbalového letáku uvádza nasledujúcu vetu: "Tento test je určený iba zdravotníckym pracovníkom a laboratóriám a používa sa so zámerom včasnej diagnostiky vírusu SARS-CoV-2 u pacientov s klinickými symptómami Infekcie SARS-CoV-2."

Harabin podal trestné oznámenie na premiéra Matoviča!
Bývalý predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin podal 21. októbra trestné oznámenie na Igora Matoviča za trestný čin nátlaku podľa § § 192 ods. 1), 4) písm. d) Trestného zákona Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.