Šokujúce zistenie: Teroristický útočník z Viedne si strelivo zaobstaral počas leta na Slovensku!
03 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pondelňajší teroristický útok v centre Viedne šokoval celý svet. O to strašnejšie vyznieva informácia, že strelivo si mal zaobstarať v lete u nás! Informáciu priniesli parlamentnelisty.sk


Šokujúcu informáciu, že útočník, ktorého po streľbe v centre susednej Viedne zneškodnili policajti, si strelivo zaobstaral počas leta na Slovensku, priniesol dnes na svojom webe rakúsky denník Heute. Informáciu o strelive potvrdil pre televíziu JOJ aj minister vnútra SR Roman Mikulec, podľa ktorého útočník v minulosti navštívil Slovensko, píšu na svojom webe parlamentnelisty.sk.
Islamskí teroristi zastrelili päť civilistov

Rakúsky denník tiež informuje, že mal so svojím známym údajne v polovici júla vycestovať na Slovensko, aby si zaobstaral muníciu do útočnej pušky typu AK-47 (kalašnikov). Rakúsky minister vnútra Karl Nehammer oznámil, že 20-ročný muž s rakúskym i severomacedónskym občianstvom bol v minulosti trestne stíhaný v spojitosti s členstvom v teroristickej organizácii. Do streľby v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a na ďalších piatich miestach k streľbe polo podľa minister Nehammera zapojených viacero páchateľov.

Útočník Kujtim Fejzulai bol v apríli 2019 uznaný za vinného za pokus o cestu do Sýrie s cieľom pripojiť sa k extrémistickej organizácii Islamský štát. Súd mu udelil trest odňatia slobody na 22 mesiacov, v decembri ho však podmienečne prepustili. Minister Nehammer dnes ráno potvrdil, že teroristický útok v centre Viedne, pri ktorom v rátane útočníka prišlo o život šesť ľudí, mal islamistický motív. Páchateľ mal v čase útoku pri sebe falošný pás s výbušninami, automatickú strelnú zbraň, ručnú strelnú zbraň a mačetu, uvádzajú v závere parlamentelisty.sk.

Teroristický útok v Rusku. Polícia zastrelila 16-ročného tínedžera
Ruská polícia vo väčšinovej moslimskej oblasti Tatarstan v piatok zastrelila dospievajúceho chlapca po tom, čo zaútočil na miestnu policajnú stanicu s Molotovovými kokteilmi a bodol policajta nožom, informovalo ministerstvo vnútra regiónu. Ruské... Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Diana Zaťková