Pandémia koronavírusu má vytvoriť digitálneho človeka, tvrdí ruská vedkyňa
02 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Podľa Iriny Muchinovej boli prípravou na covid falošné epidémie SARS v roku 2003 a prasacia chrípka H1N1 v roku 2009.Uviedol portál Zen.yandex.ru.


Predstavte si, že svet je super počítač, na ktorom niekto stlačil tlačidlo reset. „To je práve proces, ktorý zažívame,“ presvedčivo tvrdí ruská kandidátka fyzikálnych a matematických vied a špecialistka na umelú inteligenciu a finančné technológie Irina Muchinová.


Ľudstvo je podľa nej pomocou pandémie posúvané do nového šiesteho technologického veku. „Je zrejmé, že tieto metódy boja s vírusom boli naplánované vopred. Takzvaní majitelia peňazí, alebo ak chcete vlastníci histórie, hrajú tento scenár už dlho,“ vysvetlila.


Podľa Muchinovej už svet pred covidom zažil ako prípravu falošné epidémie SARS v roku 2003 a prasaciu chrípku H1N1 v roku 2009.



Ale ako bude vyzerať „Nový svet“?

Podľa nej v ňom materiálne ustúpi nehmotnému a piaty priemyselný technologický vek sa sústredil hlavne na hmotný faktor. Teda ľudské telo. Bolo kŕmené, obliekané, zabávané a cestovalo. Šiesta verzia dá podľa Muchinovej do popredia nehmotný faktor. Teda zdravie, vnímanie, inteligenciu, schopnosť riadiť samého seba a svoje emócie, vzťahy s ostatnými a hodnoty.


Vášeň pre „pandémiu“ (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Iveta Machová


V nadchádzajúcom technologickom poriadku bude väčšina procesov digitálnych. Zo scény by mali zmiznúť dnes rozšírený cestovný ruch a zostane iba luxusný segment, obrovských obchodov a reštaurácií.
Vznikne doslova nový druh človeka

Podľa Muchinovej vznikne nový druh človeka, človek digitálny (homo digitalis). Hlavná otázka v súvislosti so všetkým vyššie uvedeným ale znie, v koho záujme sa bude budovať tento nový svet budúcnosti?

V súčasnosti sa jeho hlavným potenciálnym príjemcom javí nadnárodné monštrum GAFAM. Teda zoskupenie veľkých spoločností Google, Amazon, Facebook, Apple a Microsoft.

Ale ani Rusko nie je v aktuálnej situácii bez šance. „Práve teraz má Rusko príležitosť vytvoriť novú civilizáciu. Takú, ktorá umožní uplatniť naše jedinečné talenty a bohatstvá, ktoré sú historicky, kultúrne a duchovne vlastné Rusom. Musíme to ale my sami chcieť,“ zdôraznila Muchinová.

Čína predstavuje päťročný plán - pripravte sa na globálnu technologickú vojnu (Tom Fowdy)
Komentár Toma Fowdyho (RT) Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Diana Zaťková