Viliam Fischer poslal otvorený list prezidentke
29 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Na kardiovaskulárne ochorenia zomrelo od 1. januára 2020 do dnešného dňa okolo 18.000 pacientov!


Nositeľ najvyššieho štátneho vyznamenania „Rad Ľudovíta Štúra 1. stupňa“ dnes odoslal pani prezidentke otvorený list. Jeho znenie publikujeme v plnom znení, tak, ako ho uverejnil na svojom facebboku.

"Vážená pani prezidentka, dovoľujem si Vás v mene občanov Slovenska, ale hlavne ako lekár, ktorý prešiel všetkými chirurgickými disciplínami, vrátane finálnej kardiochirurgie, požiadať ako najvyššiu inštanciu na Slovensku, aby sa rešpektovala medicína ako exaktná veda, aj v prípade choroby akou je koronavírus.

Ide o celoplošné testovanie občanov SR, ktoré podľa svetových špičkových virológov a epidemiológov nie je potrebné, lebo nemá adekvátnu vypovedaciu hodnotu. Potvrdzuje to už aj svetoznáma doktorka MUDr. Soňa Peková z ČR, ktorej idú udeliť vysoké štátne vyznamenanie. Tento vírus nie je aj podľa medicínskych kapacít závažnejší ako každoročné chrípky.

Šátek vyzval Matoviča, aby sa občanom ospravedlnil!
Bývalý šéf úradu boja proti korupcii a exvyšetrovateľ Jozef Šátek vyzval prostredníctvom svojho facebookového profilu premiéra Igora Matoviča, aby sa verejne ospravedlnil občanom. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Michal Filek


Vážená pani prezidentka, do dnešného dátumu zomrelo 200 pacientov na koronavírus, a keď to porovnáme s úmrtiami pacientov na kardiovaskulárne ochorenia, tak je to alarmujúce. Finančné prostriedky, ktoré sa idú vložiť do zabezpečenia tohto testovania, by súrne potrebovalo zdravotníctvo, hlavne v takých oblastiach ako srdcovo-cievna medicína, onkológia atď.

Na kardiovaskulárne ochorenia zomrelo od 1. januára 2020 do dnešného dňa okolo 18.000 pacientov! Spomínané finančné prostriedky by súrne potreboval napríklad aj náš slovenský srdcovo-cievny ústav v Bratislave na vybudovanie moderných operačných sál, kde by sa dali konečne realizovať aj kombinované operácie ako transplantácia pľúc a srdca. Transplantácie pľúc sa zatiaľ robia pre slovenských občanov vo Viedni. Tento projekt by podľa mojich informácií stál okolo 10 mil. EUR a bolo by ho možné zrealizovať v priebehu niekoľkých mesiacov.

Vážená pani prezidentka, aktuálna spoločenská situácia na Slovensku nie je dobrá. Koronavírus tak rozdeľuje našu spoločnosť, že je to na hranici únosnosti, takmer na každej úrovni. Od spoločensko-politickej, a čo je už naozaj veľmi zlé, názorová rozdielnosť na koronavírus negatívne zasahuje a „rozbíja“ už aj mnohé rodiny slovenských občanov. Negatívne vplýva na vzťahy, nielen pracovné, ale aj rodinné, negatívne ovplyvňuje aj zdravý vývoj a aj výchovu detí.

Pohár trpezlivosti pretiekol! Primátor Košíc a starostovia povedali pred testovaním DOSŤ!
Celoplošné testovanie sa nezadržateľne blíži a s ním stúpa aj nervozita a obavy pred ním. A netáka sa to iba samotných ľudí, ale najmä tých, ktorí za to sčasti zodpovedajú – a to samosprávy. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Verím, že už je len vo Vašich silách tento proces nasmerovať tak, aby finančné prostriedky boli vložené do spoločensky prospešnejších a perspektívnejších projektov viac ako do odborníkmi spochybneného celoplošného testovania. Toto testovanie povedie k zhoršovaniu podmienok pri plnení ústavnej povinnosti zabezpečiť zdravotnú starostlivosť pre všetkých občanov Slovenskej republiky.

V Bratislave, 29.10.2020
Prof. MUDr. Viliam Fischer CSc. FICS - Kardiochirurg
Realizátor 1. úspešnej transplantácie srdca na Slovensku
Nositeľ najvyššieho štátneho vyznamenania „Rad Ľudovíta Štúra 1. stupňa“"

Vláda rozhoduje v rozpore s princípmi právneho štátu
"Nemôže byť žiadna reč o prekážke na strane zamestnanca, ktorý ostal v domácej izolácii, za čo by mal stratiť nárok na zamestnanie a primerané hmotné zabezpečenie." Bývalá ochrankyňa ľudských práv Jana Dubovcová. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Ivan Brožík