Za útok na verejného činiteľa hrozí 21-ročnej žene dlhoročné väzenie
27 | 10 | 2020 I SITA

Krajský vyšetrovateľ Policajného zboru v Trenčíne obvinil 21-ročnú ženu z okresu Trenčín z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková.


Mladá žena pod vplyvom alkoholu rozbila sklenenú výplň vstupných dverí na obvodné policajné oddelenie, policajtom vulgárne nadávala a vyhrážala sa im smrťou. "Ani po výzve policajtov neupustila od tohto konania. Policajti museli použiť donucovacie prostriedky, pričom jedného policajta žena viackrát kopla, druhého sa snažila kopnúť a obidvoch policajtov sa pokúšala udierať päsťami," uviedla Adámiková s dodatkom, že incident sa zaobišiel bez zranení.

Policajti mladú ženu umiestnili ju do cely policajného zaistenia. "Zároveň vyšetrovateľ podal podnet na podanie návrhu na jej vzatie do väzby, ktorý súd akceptoval. Keďže obvinená sa uvedeného konania dopustila počas núdzového stavu, hrozí jej podľa zákona trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov alebo doživotie," dodala Adámiková.

Ostrá prestrelka ministra vnútra s primátorom Rimavskej Soboty! Pošle tam vláda políciu?
Mestská polícia v Rimavskej Sobote ľuďom, starým matkám, otcom, za to, že navštívia miestny cintorín a položia kvety a zapália sviece na hroboch svojich blízkych, pokuty ukladať nebude. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Ivan Brožík