Podnikateľ a otec prvého ruského pilota F1 zahynul pri atentáte
25 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Alexandra Petrova, vplyvného podnikateľa a politika, údajne zastrelil ostreľovač pred svojím domovom v Leningradskej oblasti. Bol tiež otcom prvého ruského pilota formuly 1 Vitalija Petrova, informuje portál RT.


Petrov bol zastrelený neďaleko jeho chaty pred Vyborgom, historickým mestom asi 130 km severozápadne od Petrohradu, informovali miestne médiá s odvolaním sa na policajné zdroje. Strážnik údajne našiel Petrova ležať na zemi a privolal sanitku, podnikateľ však zraneniam na mieste podľahol.

Niektoré správy tvrdia, že za vraždu bol zodpovedný strelec s ostreľovacou puškou. Strelec je teraz na úteku, jeho totožnosť nie je známa. Polícia začala vyšetrovanie zavraždenej osoby, do ktorej bol osobne zapojený aj hlavný regionálny vyšetrovateľ.

Petrov bol považovaný za najvýznamnejšieho podnikateľa Vyborgu. Údajne mal podiel v takmer všetkých hlavných priemyselných odvetviach mesta a vlastnil niektoré miestne lodiarske a palivové spoločnosti. Bol tiež členom miestneho zastupiteľstva.

Putin odmieta totalitnú vládu, ale aj západnú liberálnu demokraciu, pretože Rusko ide svojou "vlastnou cestou"
Západní učenci využívajú odmietnutie Vladimira Putina na vytvorenie myšlienky západnej liberálnej demokracie ako univerzálneho modelu, čo znamená, že koncepciu demokracie úplne odmieta, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Miestni novinári opakovane naznačovali väzby medzi Petrovom a temným podsvetím, dokonca ho prezývali „pán Vyborga“, ale niektoré z týchto príbehov sa skončili stiahnutím z médií. Vražda opätovne potvrdila tvrdenie o účasti Petrova v kriminálnych kruhoch v 90. rokoch. Zatiaľ však neboli predložené nijaké dôkazy o obvineniach spojených so sobotňajším zabitím.

Okrem podnikania a politiky bol Aleksandr Petrov známy aj ako otec Vitalija Petrova - jazdca F1, ktorý v rokoch 2010 až 2013 súťažil za Renault, Lotus Renault GP a Caterham. Vitaly bol vôbec prvým Rusom, ktorý sa zúčastnil svetového šampionátu F1.

Po správe o smrti svojho otca Vitalij Petrov na nedeľňajšej Veľkej cene Portugalska F1 odstúpil zo svojej pozície stewarda pilota „z dôvodu osobného úmrtia,“ uviedla Medzinárodná automobilová federácia.

Bieli rasisti stáli v tomto roku za väčšinou domácich teroristických útokov v USA
Údaje sú v príkrom rozpore s tvrdeniami Donalda Trumpa, ktorý tvrdil, že násilie ľavicových extrémistov je veľkou hrozbou, píše theguardian.com Čítať ďalej
24 | 10 | 2020 | Mário Martinka