Ruský stíhací bombardér sa zrútil v Chabarovskom regióne
22 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Stíhací bombardér Su-34 sa zrútil nad Chabarovským územím. Informovala o tom tlačová služba východného vojenského okruhu.


Podľa nej sa lietadlo zrútilo „počas plánovaného cvičného letu“.  Lietadlo sa zrútilo v zalesnenej rovinatej oblasti. Let sa uskutočnil bez streliva, nedošlo k škodám na zemi, poznamenala tlačová služba, ktorej správu prevzal portál tass.ru..

"Piloti sa katapultovali. Nie je ohrozené ich zdravie. V súčasnosti boli členovia posádky evakuovaní na základné letisko," oznámila tlačová služba. „Na zistenie príčin a okolností udalosti bola na miesto nešťastia vyslaná komisia z východného vojenského okruhu,“ dodalo oblastné vojenské velenie.

Su-34 je navrhnutý tak, aby ničil pozemné aj vzdušné ciele nepriateľa vo dne i v noci za akýchkoľvek poveternostných podmienok. Lietadlo používa riadené strely vzduch-zem a vzduch-vzduch. Letový dosah Su-34 je až 4 000 km, maximálna rýchlosť až 1 900 km / h a bojová nosnosť zbraní až 8 ton.


Na dychberúcich záberoch je možné vidieť ruské stíhacie bombardéry Su-34, ako cvičia nad zasneženou krajinou (VIDEO)
Piloti ruských vzdušných síl boli zachytení na dychberúcich záberoch, keď lietali so stíhacími bombardérmi Su-34 nad zasneženou krajinou neďaleko Čeľabnska v Uralu. Cvičenie malo zdokonaliť techniky lietania a odpaľovanie rakiet. Čítať ďalej
07 | 12 | 2019 | Marek Molnár