Poistenci Všeobecnej zdravotnej poisťovne už nemusia mať pri návšteve ambulantných špecialistov výmenný lístok
20 | 10 | 2020 I SITA

Poistenci štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) už nemusia mať pri návšteve ambulantných špecialistov výmenný lístok. Najväčšia poisťovňa na trhu týmto krokom reaguje na výrazné zhoršenie epidemiologickej situácie na Slovensku spojenej s pandémiou nového koronavírusu.


„Spomaliť šírenie vírusu COVID-19 pomôže aj obmedzenie návštev všeobecného lekára z dôvodu potreby vystavenia výmenného lístka k špecialistovi. Našim poistencom preto garantujeme, že špecializovanú ambulantnú starostlivosť budú mať uhradenú aj bez odporúčania všeobecného lekára,“ uviedol generálny riaditeľ VšZP Richard Strapko.

Ako však zdôraznil, k ambulantným špecialistom je potrebné sa vopred objednať. Dôležité je to z toho dôvodu, aby sa v čakárňach špecialistov zbytočne nezhromažďovalo väčšie množstvo ľudí a nedochádzalo tak k zvýšenému riziku šírenia koronavírusu medzi ľuďmi. "V prípade potreby je nevyhnutné vopred kontaktovať ambulantného špecialistu prostredníctvom telefónu alebo e-mailu, a týmto spôsobom sa objednať na návštevu ambulancie v presne dohodnutom termíne," dopĺňa poisťovňa.

Andrej Danko Matovičovi: Hádam nechcete výsledky týchto testov a DNA odovzdávať farmaceutickým firmám!
Andrej Danko sa prihlásil o slovo. Rozzúrili ho plány premiéra povinne testovať všetkých Slovákov. Dotkol sa aj témy víkendových protestov v Bratislave. Šéf národniarov vyzval prezidentku SR, aby povedala jasné nie celoslovenskému testovaniu. Video... Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | Petra Demková