V brazílskom supermarkete sa regály zrútili ako domino, jedna osoba zahynula (VIDEO)
16 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Jedna osoba bola zabitá po tom, čo sa v brazílskom supermarkete zrútili masívne police, pričom zasypali zákazníkov a zamestnancov obrovskou kopou výrobkov, informuje portál RT.


Tragická nehoda, ktorá sa stala v piatok v severovýchodnom meste Sao Luis, bola zachytená kamerou supermarketu. Očití svedkovia tiež stihli urobiť videá a zverejnili ich na sociálnych sieťach.

V jednom klipe je zákazníkov vidieť pokojne platiť pri pokladniach. Zrazu ľudia začnú utekať k dverám. O niekoľko sekúnd neskôr začnú veľké regále v obchode padať jeden po druhom.



Na ďalšom videu je možné vidieť šokovaných okoloidúcich, ako sa pozerajú na hromady trosiek, keď sa snažia spracovať to, čo sa práve stalo. Je počuť krik, pričom niektorí začnú hľadať preživších medzi produktmi.



Na miesto rýchlo dorazili záchranári, ktorí spolu s dobrovoľníkmi pomáhali pri vynášaní škatúľ a iných predmetov z budovy. Zábery ukazujú, ako hasiči kričia, keď sa horúčkovito snažia vyčistiť okolie od trosiek.

Pri nehode zahynul zamestnanec obchodu, ďalších osem osôb bolo zranených. Úrady sa stále snažia zistiť, čo spôsobilo zrútenie políc, a začalo sa tiež vyšetrovanie.

Sieť supermarketov Mix Mateus Atacarejo uviedla, že všetky jej obchody v meste zostali v sobotu zatvorené z dôvodu úcty k obetiam a ich rodinám.

Dvaja mŕtvi a 24 nezvestných po povodniach vo Francúzsku a Taliansku
Záplavy z rekordných dažďov v hornatej oblasti Francúzska a Talianska zabili dvoch ľudí v Taliansku a najmenej 24 ľudí v týchto dvoch krajinách zostalo nezvestných, konštatuje The Guardian. Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Diana Zaťková