Princezná Diana a jej život: 10 zaujímavých faktov, ktoré by ste mali vedieť
13 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Lady Diana Spencerová bola ikonou svojej doby. Zmenila svet a presvedčila ženy, že nemusia pochádzať zo zámožných rodín a vyzerať ako topmodelky, aby si ich ľudia vážili. Jej odkaz pretrváva dodnes. Diana mala neskutočne zaujímavý život, ktorý stojí za to prebádať do hĺbky, píše portál Šíp. Čo o nej ešte neviete?


Pracovala v materskej škôlke


O súkromných školách Montessori ste zrejme počuli. Práve v takejto pracovala aj princezná Diana, než sa zoznámila s princom Charlesom a stala sa jeho princeznou. Do rovnakej školy na želanie Lady Di chodili aj jej synovia Harry a William.

Chcela sa stať balerínou


V útlom veku sa zvyčajne dievčatká chcú stať práve princeznou, Diana však mala iný sen - túžila tancovať. Sen jej roztrieštila jej výška. Keď sa chcela prihlásiť do tanečnej školy, bolo jej oznámené, že je na balerínu príliš vysoká.

Princ Harry a Meghan sa zase súdia: Kvôli nim zomrela aj jeho matka princezná Diana!
Britský princ Harry (35) a jeho manželka Meghan (38) sa obrátili na kalifornský súd a žalujú nemenovaných paparazzi fotografov. Podľa vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu nelegálne zaobstarávali fotografie ich 14-mesačného syna Archieho, informuje... Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Timotej Dudka

Jej sestra randila s princom Charlesom


Nebojte, nepodvádzal ju. Sarah Spencerová s Charlesom randila ešte predtým, než sa zamiloval do Diany. Ich vzťah ukončil Charles po tom, ako Sarah prezradila niekoľko dôverných informácií tlači a následne Charlesovi hrdo ukázala novinový článok. Keď sa dal dokopy s Dianou, Sarah im žehnala. Po ich zasnúbení všetkým opakovala: „To ja som ich zoznámila. Som ich Amor.“

Dianine svadobné šaty sú najkopírovanejšie šaty na svete


Je to tak! Šaty princeznej Diany sú dodnes najkopírovanejšie šaty na svete. V nich prešla uličkou v katedrále v roku 1981. Navrhol ich dizajnér David Emanuel. Ten ich šil s už bývalou manželkou Elizabeth.

Pre web The Express.co.uk prezradil, že po tom, ako návrh šiat ukázal Diane, celú skicu roztrhal. „Nechceli sme, aby sa dostal návrh do nesprávnych rúk a aby sa dostal von,“ povedal 63-ročný návrhár.

http://www.hlavnydennik.sk/2020/10/08/princezna-diana-%e2%80%a036-ozila-fanusikovia-dokonalu-iluziu-oplakali/

Diana bola extrémne ochranársky typ


Predovšetkým čo sa týka svojich synov. Harryho a Williama chránila pred zlým svetom a snažila sa im dopriať čo najnormálnejší život. Do školy ich vodila sama, keď mohla, brala ich na klasické výlety a nebála sa s nimi jazdiť i taxíkom alebo autobusom. Chodili aj do fast foodov.

Milovala ich natoľko, že párkrát využila svoj status princeznej, aby im urobila radosť. Raz do domu pozvala Williamove tri idolky - Cindy Crawford, Naomi Campbell a Christy Turlington, aby ho privítali. William sa šťastím nedokázal udržať na nohách.

„Mal som asi 12 alebo 13 rokov a celú izbu som mal oblepenú ich plagátmi. Očervenel som ako paradajka a nevedel som, čo mám povedať, samou nervozitou som upadol zo schodov,“ priznáva s úsmevom princ William.

Všetkým zasielala ďakovné listy


Diana bola dobrosrdečný človek a každému, kto jej čo i len trochu pomohol alebo urobil radosť, poslala obratom ďakovný list. Toto gesto vštepila aj svojim synom. Jeden z ďakovných listov princa Williama sa dostal do aukcie. Stálo v ňom: „Ďakujem za tú Bondovku. Bolo to úžasné. Ďakujem. Do skorého videnia. S láskou William.“ List bol adresovaný šoférovi.

Chudinka Diana! Neuveríte, k čomu ju v sexe nútil princ Charles
Len málokto sa v súčasnosti uspokojí s misionársku polohou a netúži zažiť niečo viac. Zatiaľ čo si iní rozšíria spektrum pozícií, ďalší zase zapájajú „hračky“ či bielizeň tak, ako mamička princov Williama (38) a Harryho (36), píše portál... Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Timotej Dudka

Mala zaujímavých príbuzných


Hovorilo sa jej princezná z ľudu, pretože nepochádzala zo žiadnej slávnej alebo zámožnej rodiny. Aj tak mala niekoľko zaujímavých príbuzných. Napríklad jej nevlastná matka Raine bola dcérou známej spisovateľky Barbary Cartland. Jej bratranec z druhého kolena bol americký herec Oliver Platt, s ktorým sa bohužiaľ nikdy nestretla. Bola tiež sesternicou zo siedmeho kolena herca Humphreyma Bogarta.

Je pochovaná na malom ostrovčeku rodinnom sídle v Althorp


Jej hrob je obklopený 36 stromami, každý za jeden rok jej života. Ostrovček v rodinnom sídle v Althorpe, ktoré leží v blízkosti anglického mesta Northampton, nie je sprístupnený verejnosti.

David Beckham ukázal, ako kombinovať sandále a ponožky
Prišli už časy antimódy? V dobách pandémie nahradilo tradičné estetické kategórie pohodlie, a nič nenasvedčuje tomu, že by sme sa chceli vrátiť k tomu, ako tomu bolo predtým, píše portál Vipshow.cz. Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Timotej Dudka