Všetci v koalícii sú zhrození zo Sulíkovho správania, vyhlásil premiér
12 | 10 | 2020 I SITA

Všetci v koalícii sú podľa slov predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) zhrození zo správania ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).


Povedal to pred dnešným rokovaním vlády s tým, že Sulík spáchal sabotáž mimoriadne dôležitých opatrení, ktoré majú Slovensko ochrániť pred tým, aby muselo „zavrieť krajinu“ a zomierali ľudia. Podľa neho spáchal sabotáž práve vo chvíli, keď sa potrebovali všetci spoločne postaviť za opatrenia, aby ich ľudia rešpektovali.

Matovič povedal, že Sulík v tejto dôležitej situácii nepodržal kolegov, ale išiel si svojou cestou. Dodal, že je to nehodné predsedu koaličnej strany. V strane Sloboda a Solidarita (SaS) by mali podľa Matoviča nájsť dôstojnejšieho reprezentanta, ktorý by mal stranu viesť. Podotkol, že teraz nie je čas na „naháňanie“ percent. Vyjadriť by sa mali podľa neho aj ministri za SaS, či „súhlasia s takýmto postojom svojho predsedu politickej strany.“ Zástupcovia SaS sa v nedeľu 11. októbra podľa premiéra pri hlasovaní o opatreniach zdržali.

Pokračuje pojednávanie s Kotlebom, odznejú posledné záverečné reči
Pred samosudkyňou Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje v pondelok hlavné pojednávanie s predsedom ĽSNS Marianom Kotlebom v kauze rozdávania kontroverzných šekov na sumu 1488 eur. Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | SITA


„Nemá moju dôveru už viac ako priateľ. Bral som ho naozaj ako priateľa,“ reagoval na novinársku otázku, či má Sulík jeho dôveru ako minister.

Richard Sulík v nedeľu 11. októbra predčasne opustil zasadanie Ústredného krízového štábu. Svoj odchod zdôvodnil tým, že pandemická komisia nemá k dispozícii základné údaje o tom, kde sa nakazili ľudia pozitívne testovaní na prítomnosť koronavírusu, no chce prijímať celoplošné rozhodnutia a zatvárať prevádzky, čo spomalí ekonomiku. Následne si Matovič a Sulík vymenili názory na sociálnych sieťach. Sulíkov predčasný odchod okrem Milana Krajniaka (Sme rodina) a Matoviča skritizovali aj Jaroslav Naď (OĽaNO), Veronika Remišová a Juraj Šeliga (obaja Za ľudí).