Trump propaguje nový „liek“ proti Covid-19 Regeneron a sľubuje, že pre pacientov v nemocnici bude zdarma
10 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Donald Trump vychvaľoval výhody lieku od spoločnosti Regeneron Pharmaceuticals, ktoré užíval pri liečbe na Covid-19, pričom uviedol, že by mal byť zadarmo pre každého pacienta s koronavírusom, ktorý leží v nemocnici, informuje portál RT.


Prezident vo svojej stredajšej videonahrávke z Bieleho domu priznal, že sa počas svojho štvordňového pobytu v lekárskom centre Walter Reed „necítil v nebezpečí", tvrdil však, že „mohol zostať v Bielom dome“ a odišiel iba kvôli naliehaniu jeho lekárov.

"Za krátky čas mi dali Regeneron. Liek sa volá Regeneron,“ uviedol Trump a drogu označil za „kľúč“ k jeho uzdraveniu.

"Bolo to neuveriteľné. Okamžite som sa cítil dobre. Pred tromi dňami som sa cítil rovnako dobre ako teraz,“ popísal celú udalosť Donald Trump.

V USA prekvapivo zverejnili časti rozhovoru medzi Putinom a Clintonom o potopení ponorky Kursk
Stretnutie prezidentov sa uskutočnilo 6. septembra 2000 v prezidentskom apartmáne hotela Waldorf Astoria v New Yorku. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Trump odhalil, že schvaľuje povolenie na urgentné použitie lieku pre nemocnice a „státisíce dávok“ sú takmer pripravené na odoslanie. Za distribúciu bude podľa Trumpa zodpovedná armáda.

Sľúbil tiež, že droga bude po distribúcii zadarmo, hoci niektorí už začali pochybovať o praktickosti tejto skutočnosti na sociálnych sieťach.

„Ak ste v nemocnici a cítite sa skutočne zle, popracujeme na tom, aby ste liek dostali zadarmo,“ dodal prezident.





Trump dodal, že sa domnieva, že droga Regeneron je „liekom“. Incident, že dostal Covid-19, nazval „požehnaním od Boha“.

„Chytil som to, počul som o tomto lieku a povedal som: Vezmem si to. Bol to môj návrh,“ poznamenal Trump.

Prezident tiež uviedol, že mnoho spoločností je v „konečnej fáze“ vývoja vakcíny a jedna by mohla byť pripravená pred 3. novembrom, ale pravdepodobne bude široko dostupná až po voľbách, pretože „do toho je zapojená politika“.



Spojené kráľovstvo odmietne azyl migrantom, ktorí vstupujú do krajiny „nelegálnymi cestami“
Spojené kráľovstvo vráti späť migrantov, ktorí platia za prechod do krajiny alebo sa považujú za nespôsobilých na získanie štatútu azylu, oznámila ministerka vnútra Priti Patelová v rámci iniciatívy zameranej na potlačenie nelegálneho... Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Marek Molnár