V Michigane plánovali zvrhnúť vládu a uniesť guvernérku Whitmerovú
09 | 10 | 2020 I Mário Martinka

Šesť ľudí bolo zatknutých za údajné plánovanie únosu guvernérky štátu Michigan, Gretchen Whitmerovej. Únos sa mal vykonať 3. novembra, uviedli vo štvrtok orgány činné v trestnom konaní


Podľa vyhlásenia špeciálneho agenta FBI Richarda Traska, malo dôjsť k údajnému sprisahaniu za pomoci ozbrojenej domobrany, píše ijr.org. "Naše úsilie odhalilo prepracované plány na ohrozenie životov príslušníkov orgánov činných v trestnom konaní, vládnych úradníkov a širšej verejnosti," uviedla na tlačovej konferencii michiganská generálna prokurátorka Dana Nessel.

Zatknutí podozriví - Adam Fox, Barry Croft, Ty Garbin, Kaleb Franks, Daniel Harris a Brandon Caserta - môžu v prípade dokázania viny čeliť doživotnému väzeniu na základe obvinenia z pokusu o únos Whitmerovej, vyhlásil americký právny zástupca pre západný okres Michiganu, Andrew Birge.

Whitmerová je častým terčom kritiky republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa, a to aj v súvislosti s jej krokmi smerujúcimi k presadzovaniu pravidiel sociálneho dištancovania sa v jej štáte.

V septembri poslal Fox šifrovanú správu v ktorej hovoril, že si nepraje, aby sa cvičenie konalo posledný októbrový týždeň, pretože by nezostal dostatok času na vykonanie únosu guvernérky pred národnými voľbami 3. novembra, uviedol Trask. Agent FBI ďalej vyhlásil, že: "Skupina súhlasila s tým, že čas ... využije na získanie peňazí na výbušniny a iné zásoby,".

FBI zatkla výskumníka agentúry NASA za sprisahanie a podvody spojené s Čínou
Profesor z univerzity Texas A&M a výskumný pracovník NASA bol obvinený zo sprisahania a spolupráce s niekoľkými čínskymi subjektmi, zatiaľ čo jeho grant mu to výslovne zakázal, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Marek Molnár