Rodičia sa viac obávali o kvalitu vzdelania ako nákazy koronavírusom
09 | 10 | 2020 I TASR

Rodičia na Slovensku sa v súvislosti s novým koronavírusom až tak nebáli pustiť deti do školy z dôvodu možnej nákazy, ako sa obávali o kvalitu ich vzdelania v prípade zavretia škôl.


Vyplýva to z výsledkov reprezentatívneho prieskumu, ktorý začiatkom septembra na vzorke 1020 respondentov realizovalo občianske združenie Rodičia.sk v spolupráci so spoločnosťou 2muse.

„Prieskum ukázal, že veľká časť rodičov a ešte väčšia časť populácie si myslí, že pre zavreté školy počas jarnej pandémie nového koronavírusu deti nedostatočne ovládajú učivo, ktoré im vyplýva z učebného plánu. S týmto názorom sa stotožňuje 66 percent rodičov s deťmi do 18 rokov a až 69 percent bežnej populácie,“ uvádza sa vo výsledkoch prieskumu.

Boj s Pentou zrejme myslí Matovič vážne. Odkaz vlády súkromné poisťovne isto nepoteší
Ak chcete štátnu pomoc, štát chce vaše akcie. Aj tak by sa dal charakterizovať odkaz, ktorý posiela vláda vlastníkom súkromných zdravotných poisťovní. Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Podľa jeho ďalších zistení rodičom nejde len o to, aby deti boli v škole a oni sa mohli venovať svojmu zamestnaniu, ale až takmer 70 percent z nich má obavy o kvalitu vzdelania svojich potomkov v prípade, ak budú musieť byť doma a budú sa pokúšať o vzdelávanie na diaľku.

„Pri hodnotení dištančného vzdelávania sa široká populácia aj rodičia pozoruhodne zhodli, že najproblémovejším aspektom bola schopnosť detí udržať pozornosť a absorbovať vyučovanie online,“ dodáva sa vo výsledkoch výskumu, podľa ktorého sa s týmto výrokom stotožnilo 73 percent rodičov detí navštevujúcich základnú školu a takmer 80 percent rodičov žiakov na stredných školách.