Grécko začalo stíhať mimovládky. "Sú to zahraniční agenti a špióni?"
04 | 10 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Grécka vláda obvinila v nedeľu viacero zamestnancov mimovládnych organizácií zo špionáže a z účasti na obchodovaní s ľuďmi. Informovala o tom agentúra DPA.


Grécka polícia už minulý týždeň obvinila 35 pracovníkov mimovládnych organizácií z toho, že neoprávnene odovzdávali súradnice pobrežnej stráže a ďalšie citlivé informácie prevádzačom, ktorí sa nezákonne pokúšajú previesť migrantov na grécky ostrov Lesbos.

Napriek tomu, že vláda nemenovala žiadne konkrétne mimovládne organizácie, grécke médiá informovali, že do nelegálnej prevádzačskej schémy sú zapojení viacerí občania Nemecka.

Nemenované zdroje z gréckeho ministerstva pre migráciu sa pre miestne médiá vyjadrili, že tamojšie úrady sa o prípade dozvedeli v januári tohto roka, niekoľkomesačné vyšetrovanie však prinieslo výsledky až teraz.

Úloha takýchto organizácií pri koordinácii príchodu utečencov do Grécka je už niekoľko rokov spornú témou, približuje DPA. Atény už viackrát neziskové organizácie obvinili z razenia svojej vlastnej migračnej politiky, ktorá je v rozpore s vládnymi nariadeniami.

Belgickí lekári požadujú koniec nezmyselného „boja“ s koronavírusom
Belkickí lekári požadujúci koniec nezmyselného "boja" s koronavírusom zároveň vyzývajú médiá, aby prestali robiť jednostrannú „hlásnu trúbu“ a dali konečne priestor významným odborníkom. Uviedol portál American Institute for Economic... Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič