Belgickí lekári požadujú koniec nezmyselného „boja“ s koronavírusom
04 | 10 | 2020 I Imrich Kovačič

Belkickí lekári požadujúci koniec nezmyselného "boja" s koronavírusom zároveň vyzývajú médiá, aby prestali robiť jednostrannú „hlásnu trúbu“ a dali konečne priestor významným odborníkom. Uviedol portál American Institute for Economic Research.


Skupina belgických lekárov a zdravotníkov žiada v otvorenom liste verejnú diskusiu, do ktorej sa zapoja všetci zainteresovaní odborníci.


Núdzové opatrenia, ktoré sa na pôvodne začali, boli v súlade s prvotnými predpoveďami o hroziacej pandémii v počte niekoľkých miliónov úmrtí. Realita sa ale ukázala úplne inou.


Aktuálny stav podľa iniciátorov iniciatívy ohľadom COVID-19 ukazuje, že ide o chorobu, ktorú možno zvládnuť. A jej úmrtnosť prirovnávajú k sezónnej chrípke. Nevidia preto dôvod na mimoriadnu situáciu.


Nemecký lekár slovenského pôvodu sa obul do našich "spochybňovačov"
Aj v Passau v Nemecku pozorne odborníci sledujú to, čo sa deje u nás na Slovensku a napísať, že "krútia hlavami", je naozaj málo. Posúďte sami. Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Ivan Brožík

„Vzhľadom na dôsledky a škody spôsobené mimoriadnymi opatreniami sme šokovaní, že sa vláda skrýva za zdravie občanov, aby ich ospravedlnila,“ zdôraznili. Podpísaní belgickí lekári a zdravotnícki pracovníci preto odmietajú takéto mimoriadne neprimerané opatrenia.


Preto:




  1. Požadujú okamžité zastavenie mimoriadnych opatrení.

  2. Spochybňujú zákonnosť tých poradcov, ktorí za zatvorenými dverami povolili začatie týchto opatrení.

  3. Požadujú preskúmanie skutočnej úlohy Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a možných konfliktov záujmov v rámci tejto organizácie.


Podpisy pod dokument neustále pribúdajú. V čase tvorby tohto článku ho aktuálne podpísalo 624 lekárov, 1714 zdravotníckych pracovníkov iných kategórií a 12 254 bežných občanov.


Českí lekári vyzývajú vládu: "Prestaňte strašiť občanov"
Skupina českých expertov okrem iného žiada vládu, aby prestala desiť občanov, aby upustila od reštriktívnych opatrení, nariadila povinné nosenie rúšok len tam, kde to jednoznačne vyžaduje epidemiologická situácia a prestala nariaďovať testovanie... Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Petra Demková