Rusko pridáva na zoznam zakázaných webov aj najväčšiu burzu kryptomien Binance
26 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Federálna služba pre dohľad nad komunikáciami, informačnými technológiami a masmédiami (Roskomnadzor) si na svoj zoznam zakázaných webov pridala Binance, poprednú svetovú burzu kryptomien. Napriek tomu, že bol zakázaný, prístup na webovú stránku sa nezastavil, informuje portál RT.


Podľa oznámenia spoločnosti jej pridanie na zoznam obmedzených webových stránok súvisí s výmenou aktív, ako je Bitcoin, najznámejšia kryptomena.

Aj keď je to teraz zakázaná stránka, Rusi sa môžu bez problémov prihlásiť a obchodovať s kryptomenami. Podľa oficiálnej webovej stránky Roskomnadzor bol web uvedený na zoznam 2. júna, ale „prístup nie je obmedzený.“

"Neboli sme predtým informovaní o existencii akýchkoľvek nárokov alebo súdnych rozhodnutí orgánov činných v trestnom konaní, civilných vládnych služieb alebo súdnictva," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti. "Konzultujeme to s našimi právnymi špecialistami."

Moderna, Pfizer a AstraZeneca požadujú okamžité schválenie svojich vakcín
Konkurenti v pretekoch vo vakcíne proti Covid-19 zverejňujú klinické protokoly v nádeji, že získajú lukratívne núdzové schválenie, kvôli ktorému bola predtým odcudzovaná vakcína Sputnik V. Tentokrát sú však médiá ticho, informuje portál... Čítať ďalej
25 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Binance tiež ubezpečil ruských používateľov, že ich finančné prostriedky sú v bezpečí.

Binance nie je prvým webom spojeným s kryptomenami, ktorý bol pridaný na zoznam zakázaných webov spoločnosti Roskomnadzor. Minulý mesiac štátny cenzor zablokoval bestchange.ru, ktorý slúži ako agregátor rôznych búrz.

Toto leto podpísal ruský prezident Vladimir Putin zákon, ktorý umožňuje legálny obeh kryptomien v Rusku. Podľa nového zákona, ktorý vstúpi do platnosti v januári 2021, bude ruským občanom legálne umožnené nakupovať a predávať bitcoiny, čím sa kryptomeny dostanú zo „šedej zóny“. Nový zákon však kryptomenám nezíska oficiálny štatút zákonného platidla.

NASA premenila údaje z vesmírnych ďalekohľadov na nádherné symfónie (VIDEO)
NASA sa neuspokojila s ohromujúcimi snímkami z nášho vesmíru, keďže zobrala údaje z ďalekohľadov pozorujúcich galaktický stred Mliečnej dráhy a vytvorila nebeskú symfóniu, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Marek Molnár