Blaha prirovnal Matovičovu manželku k bielej kobyle, premiér na neho vytiahol „mydlenie barana“ (VIDEO)
25 | 09 | 2020 I Natália Sollárová

Parlamentná hodina otázok sa vo štvrtok zmenila na ostrú slovnú prestrelku plnú invektív. Ľuboš Blaha obvinil premiéra, že sa pri svojich podvodoch skrýva za ženské sukne a Matovič mu to vrátil aj s úrokmi. Vrcholom jeho reakcie bolo poníženie poslanca Smeru príbehom o tom, ako vraj „mydlil barana“.


Blaha sa prostredníctvom podpredsedu parlamentu Petra Pellegriniho na Matoviča obrátil s otázkou na telo. „Existuje podozrenie, že ste vlastnú manželku zneužili ako bieleho koňa na pochybné investície v spoločnosti Arca a že, dokonca v čase, keď ste Slovensko zavreli kvôli korone, vaša rodina riešila vaše tučné státisícové zmenky. Považujete to za slušné a morálne?,“ zaujímal sa Blaha.

Matovič sa mu za otázku poďakoval. „Neprekvapili ste. Rovnako primitívna otázka ako komunikácia vašej strany“, reagoval a zároveň komunikáciu v tomto prípade označil za mimoriadne perverznú.

Matovičove vysvetlenia kauzy Arca stoja na hlinených nohách s priveľa otáznikmi
Kauza okolo peňazí manželky Igora Matoviča, ktorá mala vložiť do finančnej skupiny Arca neutícha ani po niekoľkých dňoch, hoci sa premiér snažil celú transakciu svojej polovičky vysvetliť. Najnovšie sa k celej záležitosti vracia nielen Denník N,... Čítať ďalej
22 | 09 | 2020

Obvinenie z príživníctva kontra skrývanie sa za sukňami

„Vy ste dostatočne inteligentný na to, že vy viete, že v tomto prípade je to obrovská krivda voči mojej manželke. Veľmi dobre viete, že moja manželka nespáchala absolútne nič nelegálne a veľmi dobre viete, že som si zo svojej manželky neurobil žiadneho bieleho koňa,“ povedal Matovič. Podľa neho ho to však Blaha podsúva a manipuluje s ľuďmi, ktorí dostatočne inteligentní nie sú.

„Mrzí ma, že sa takto správate. Myslím si, že to nie je hodné poslanca národnej rady,“ pokračoval ďalej v reakcii Matovič. Blahu zároveň označil za „absolútneho príživníka“, ktorý „sa tu celé roky len prevaľuje a žerie peniaze a berie peniaze ľuďom“. K tomu poznamenal, že nemá žiadne morálne právo „moju manželku a mňa“ obviňovať z čohokoľvek nelegálneho. Za túto reč si vyslúžil v pléne potlesk.

Po výzve Pellegriniho na doplňujúcu otázku Blaha nezostal ticho. „Pán premiér, pokoj. Nie je dôvod byť osobný a prskať tu ako malé dieťa,“ začal s úsmevom a dobrou náladou. Postupne však zvážnel. „Vy sa celý život schovávate za sukne žien. Schovávali ste sa za sukňu mamičky, keď ste páchali daňové podvody, za sukňu babičky, keď ste sa snažili predať svoju firmu, za sukňu kamarátky, keď vám robila plagiát a diplomovku a teraz sa schovávate za sukňu vašej Pavlínky. Povedzte, pán premiér, nie je to zbabelé?“, pýtal sa ďalej Blaha.

Matovičova manželka nemala v Arca Capital vložené ani jedno euro
Manželka premiéra Igora Matoviča (OĽANO) Pavlína Matovičová nemala v Arca Capital vložené ani jedno euro. Uviedol to v sobotu počas brífingu premiér. Poukázal na to, že jeho manželka má tri zmenky v Arca Investments, každú vo výške 200.000... Čítať ďalej
20 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

„Hlúpy premiér“ a biela kobyla

„Ďalšia vec, vy máte údajne dôkaz, máte zmenky v rukách, ktoré by ste mohli ukázať Slovensku, že nie ste taký zlodej. Ale vy ho nechcete ukázať, lebo ste až taký hlúpy, že ho schovávate stále doma, niekde v šuplíku. Povedzte, prečo ste taký hlúpy?,“ pustil sa ešte viac do premiéra.

Blaha je presvedčený, že existuje vážne podozrenie, že premiér investoval 10 miliónov eur do pochybnej spoločnosti za 6-percentný úrok. „To znamená, že by ste mali mať zisk 600-tisíc,“ pokračoval Blaha s tým, že Matovič to nevie vyvrátiť. Podľa neho bol zvýhodnený „ako posledný mafián“, lebo má funkciu premiéra.

„A že vaša manželka je iba bielou kobylou. Prepáčte, ak som použil slovo biely kôň,“ opravil sa Blaha. A opäť sa vrátil k údajnému zisku. „Priemerný človek zarába 600-tisíc 50 rokov. A vám táto suma ako obyčajnému človeku nestojí za to, aby ste sa spýtali manželky, čo s nimi urobila. Vy sa hanbíte pýtať Pavlínky na 600-tisíc,“ pokračoval a zároveň Matoviča skritizoval, že arogantne reaguje na oprávnené otázky. „Pán premiér, vy sa naozaj nehanbíte?“, dodal Blaha.

AKTUALIZOVANÉ: SMER-SD podáva trestné oznámenie na finančnú skupinu Arca Capital
Strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) podáva trestné oznámenie na finančnú skupinu Arca Capital. Čítať ďalej
17 | 09 | 2020 | SITA

Matovič pritvrdzuje

Pellegrini následne všetkých v sále vyzval, aby zachovali „nejakú úroveň jazyka“ a dal opäť priestor predsedovi vlády na reakciu. „Pán poslanec Blaha, teraz ste sa ukázali, že ste absolútny primitív. Nazvať moju manželku bielou kobylou dokáže len idiot vášho rozmeru,“ kontroval bez servítky Matovič, po čom sa ozval ďalší potlesk.

Ďalej pokračoval rečníckou otázkou. „Vy hovoríte, že ja som povinný predkladať dôkazy, keď ma niekto alebo moju manželku krivo obviní a bez akýchkoľvek dôkazov“, povedal Matovič. „A teraz to vôbec neberte osobne, ale poviem vám, akú som dostal ja informáciu o vás,“ začal pritvrdzovať premiér a dal si vopred otázku, či má o tom od Blahu očakávať nejaký dôkaz. Súčasne si zodpovedal, že ho od neho očakávať nebude, lebo je to pod úroveň, aby šíril niečo bez dôkazov, tak isto, ako to Blahovi niekto predložil o jeho manželke.

Ľuboš Blaha už nie je stíhaný za extrémizmus
Poslanec NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) už nečelí obvineniu z extrémizmu. Informuje o tom spravodajský portál TV Markíza Tvnoviny.sk na svojej stránke. Čítať ďalej
24 | 09 | 2020 | SITA

Lekcia o „mydlení barana“

V pléne potom uviedol, že pred pár rokmi dostal dlhý email od človeka, ktorý tvrdil, že bol spolužiakom Blahu. V ňom podľa Matoviča popisoval situáciu, keď Blaha išiel s partiou "popiť" po nejakej skúške.

„A potom ste išli okolo jednej záhrady a v tej záhrade bol nejaký baran. Vy ste preskočili a vraj ste mydlili toho barana. A teraz mi povedzte, bolo by morálne, aby som ja po Slovensku šíril, že Blaha mydlil barana? Bolo by morálne z mojej strany, aby som sa pýtal alebo zvolal tlačovú konferenciu alebo na hodine otázok napísal otázku, že pán poslanec Ľuboš Blaha, je pravdou, že ste ako opitý mydlili barana a ešte ste sa chválili, aký to bol zážitok?“, pýtal sa na oplátku Matovič s tým, či si Blaha uvedomil absurdnosť toho, čo teraz „hrá“.

„Čiže odporúčam vám do budúcna, ak nechcete, aby sa ľudia na Slovensku pýtali a pýtali si od vás dôkazy, že ste teda toho barana nemydlili, tak skúste nabudúce, keď niekoho moralizujete, mať v ruke aspoň jeden jediný dôkaz o jeho nemorálnom skutku,“ zakončil neľútostne premiér.

Ľuboš Blaha - “Lipšic funguje ako Matovičov Urválek”
Poslanec Ľuboš Blaha sa v prvej poprázdninovej relácii RTVS O päť minút dvanásť už tradične “utrhol z reťaze”. Čítať ďalej
06 | 09 | 2020


Blaha ešte vo štvrtok na svojom facebookovom profile na margo vystúpenia v parlamente dodal, že prirovnanie Matovičovej manželky ku bielej kobyle myslel úplne nevinne, len ako metaforu a bez urážky. Na to, čo vyšlo z úst premiéra všal podľa neho existuje len jediná odpoveď - kazajka. "Samozrejme, zvažujem trestné oznámenie, ale priznám sa, nechce sa mi s Igorom Matovičom zahadzovať," uviedol.

V piatok napísal ďalší príspevok, ktorý začal otázkou: „Milí priatelia, máte pocit, že by som povedal predsedovi vlády Igorovi Matovičovi niečo neslušné?“ A sám si odpovedal, že sa iba pýtal „jedného zbohatlíka, či mu nie je hanba“, že sa „skrýva pri svojich podvodoch za sukne žien“ a ako „bielu kobylu“ zneužíva aj svoju manželku. Ako ďalej dodal, myslí si, že nešlo o nič nenávistné ani vulgárne.

Video s reakciami Igora Matoviča a Luboša Blahu počas hodiny otázok v parlamente:



Ak Fico a Pellegrini vedeli o pochybnostiach pri Arce,sú spolupáchateľmi, tvrdí Matovič
Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) tvrdí, že expremiéri Peter Pellegrini (Hlas-SD) a Robert Fico (Smer-SD) zrejme vedeli o pochybných krokoch spoločnosti Arca už od roku 2018. Mali ich na to vtedy upozorniť priamo zamestnanci spoločnosti, ktorí o... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | TASR