SMER-SD zvažuje odvolávanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka
23 | 09 | 2020 I SITA

Strana Smer - sociálna demokracia chce iniciovať mimoriadnu schôdzu Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Poslanci sa na nej majú venovať predaju akcií Východoslovenskej energetiky spoločnosti E.ON od RWE. V tejto súvislosti uvažuje aj nad odvolávaním ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval predseda Smeru-SD Robert Fico.


Minister hospodárstva dnes v pléne podľa Fica povedal, že cena, za ktorú nemecká spoločnosť E.ON kúpila od spoločnosti RWE 49 percent akcií Východoslovenskej energetiky, bola na úrovni 700 až 800 miliónov eur. Štát zinkasoval za 49 percent, keď to predal spoločnosti RWE, 130 miliónov eur, a predal akcie vrátane manažérskych práv," doplnil Fico.

Smer-SD chce podať aj návrh na odvolanie ministra práce a sociálnych vecí Milana Krajniaka (Sme rodina) a šéfa rezortu financií Eduarda Hegera (OĽaNO).

Sulík koncom júla informoval, že štát si neuplatní predkupné právo na nákup 49 percent akcií spoločnosti VSE Holding, a.s. Tie kúpil koncern E.ON od skupiny RWE ako súčasť ich celosvetovej dohody. E.ON už na Slovensku vlastní 49 percent akcií v Západoslovenskej energetike, a.s. Štát za neuplatnenie predkupného práva zinkasuje od koncernu 35 miliónov eur. Súčasťou podpísaného memoranda majú byť aj ďalšie výhody, okrem iného predkupné právo na kúpu paroplynovej elektrárne Malženice.

Opäť zaujímavý „príbeh“ advokáta. Tentokrát sa týka obhajcu zadržaného Makóa
Súčasný advokát zadržaného exšéfa KÚFS Ľudovíta Makóa Zoltán Perhács sa spomína aj v knihe Gorila Toma Nicholsona. V minulosti šéfoval inšpekcii, dnes na papieri vlastní miliónovú firmu blízku Makóovi, informuje o tom portál... Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.